Doç. Dr. İlker Gül 77 Yaşındaki Hastaya Göğüs Kafesi Açılmadan Kalp Ameliyatı Gerçekleşti
Afşinli Doktorun Tıp Başarısı!
İzmir Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan Afşinli Doç. Dr. İlker Gül, tıp alanında bir ilke imza atarak 77 yaşındaki bir hastaya ameliyatsız aort kapağı değişimi olarak bilinen Transkatater Aort Kapak İmplantasyonu gerçekleştirdi.
Tıp alanında elde edilen başarılı operasyonu gerçekleştiren ekibin başında yer alan ve ameliyatı kusursuz uygulayan Doç. Dr. İlke Gül, göğüs kapağı açılmadan kalp ameliyatı ile 77 yaşındaki hastasını hayata daha sağlam bağladı.
Ameliyatsız kalp kapakçığı değişimi işlemi olarak bilinen bu işlemi hastanede ilk defa uyguladıklarını belirten Afşinli Doç. Dr. İlker Gül “TAVİ yöntemi olarak da bilinen bu yöntem ile hastaların göğüs kafesi açılmadan kasık bölgesindeki atardamar içerisinden ilerlenerek aort kalp kapakçığı değiştirilebilmektedir. Ülkemizde bir süredir çeşitli merkezlerde başarıyla uygulanan bu yöntem artık Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de cerrahi riski yüksek saptanan ve açık kalp ameliyatı yapılamayan hastalara uygulanabilmektedir” dedi.
DOÇ. DR. GÜL: “HASTA AÇIK KALP AMELİYATINI KALDIRAMAYABİLİRDİ”
Hastalarının yaşça ileri olduğunu ve açık kalp ameliyatını kaldıramayabileceğini söyleyen Doç. Dr. İlker Gül, elde edilen tıp başarısı hakkında “Aort kapağı kalpten çıkan ana damarın ağzındaki kapaktır. Yapılacak işlem öncesi her türlü ayrıntıyı gözden geçirdik. Ameliyatsız Aort Kapağı Değişimi işlemi bir ekip işidir. Bu işleme kardiyoloji ekibine, kalp ve damar cerrahisi ekibi de eşlik etti. Hastanın aort kapakçığı göğüs kafesi açılmadan değiştirildi. Hasta bu işlem sırasında genel anestezi altında değildi. Yaklaşık bir saat süren işlem sonrası hastamızın durumunu takip etmek için odasına aldık” şeklinde konuştu.
HASTA TEŞEKKÜR ETTİ
77 yaşında emekli imam olan Mehmet Ökmen, doktorların kendisine daha önce kalp damarlarında kireçlenme olduğunu söylediklerini belirterek “Son günlerde özellikle merdiven çıkarken nefesimin kesildiğini hissediyordum. Bu şikâyetim ile doktora başvurdum. Bana durumumu bütün açıklığı ile anlattı. Muayenem ve tetkiklerim sonucu Doç. Dr. İlker Bey bana bu sorunu kolaylıkla çözebileceklerini bana söyledi. Ameliyatım çok rahat geçti. Genel anestezi altında değildim. Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tüm çalışanlar büyük bir özveriyle çalışıyor. Bizlere adeta küçük bir bebek gibi bakıyorlar. Bize bu imkânları sağlayan başta Sağlık Bakanlığı’na teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Sağlık çalışanlarının hakları ödenmez.” dedi.