Türkoğlu’nda yetişen ürünler 40 Ülkeye ihraç ediliyor. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Bedensel Engelli Milli Yüzücü Yurtkölesi, Başarı Hikâyesiyle Öğrencilere İlham Oldu.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, SPOR, YEREL HABERLER

Başkan Görgel, Bakan Yerlikaya ile Bir Araya Geldi.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

Bakan Uraloğlu ile Ulaştırma ve Altyapı Projeleri İstişare Edildi.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

Başkan Toptaş, Onikişubat’ın inşa ve ihyasında yeni bir dönemi başlattı

3. SAYFA, EKONOMİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, SİYASET, YEREL HABERLER

Türkoğlu’nda yetişen ürünler 40 Ülkeye ihraç ediliyor.

Bu haber 19 Ağustos 2023 - 8:16 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Pandemi bize tarımın ne kadar güçlü bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Türkoğlu İlçesi, mikro tarım sayesinde 35 kalemde üretim yaparak  Cumhurbaşkanının tarıma verdiği desteği  sonuna kadar destekliyor.

Türkoğlu’nda Domates hasat etkinliğine katılan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, yaptığı açıklamada, Yaklaşık 280 bin dönüm alanda tüm stratejik ürünleri üreterek, hem ülkemize hem şehrimize hem de ilçemize döviz girdisi sağlıyoruz. İyi tarım uygulamaları sayesinde ilçede; “Türkoğlu Mutlu Besin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” kurulmasına destek sağladık. Şu anda ilçede yetişen her ürün ya yaş olarak ya da kurtularak ekonomik döngü içindeki yerini alıyor. Tarım sektörü ülkemiz için büyük bir öneme sahip olduğundan, bu tür yatırımların istihdam, yerel ekonomi ve sürdürülebilirlik açısından değeri büyüyor. Antep fıstığı ve Trabzon hurması gibi değerli ürünlerin üretildiği mahalleler, Türkoğlu’nun tarım potansiyelinin ne kadar geniş yelpazede olduğunu gösteriyor. Ayrıca salatalık, domates gibi stratejik ürünlerde desteklerimiz ile ABD dahil 40 ülkeye ihraç ediliyor. Bu ürünlerin yetiştirilmesi hem çiftçilere gelir sağlamakta hem de bölge ekonomisine katkıda bulunuyor. Mikro tarım bölgeleme ise tarım alanlarının belirlenmesi ve bu alanlarda uygun ürünlerin yetiştirilmesine odaklanan bir tarım uygulaması. Türkoğlu’nun bu alanda önemli bir oyuncu olması, bölgenin tarımsal üretim ve verimlilik açısından potansiyelini gösteriyor. Türkoğlu Belediyesi olarak tarıma olan yatırımlarının sürmesi, çiftçilerin desteklenmesi ve tarım faaliyetlerinin geliştirilmesi açısından önemli buluyoruz. Tarımsal üretimin artırılması, yerel ekonomiye katkı sağlarken, iç piyasadaki ürün arzını da olumlu etkiliyor. İlçe tarımsal üretimde 2020, 2021, 2022, 2023 yılında rekor üstüne rekor kırarak Türkiye’ye rol model olan bir üterim yapıyor. Hep dediğimiz gibi DEĞİŞİM DÖNÜŞÜM DEĞER dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN