Tekerek; “Orta Hasarlı Binalar Yeniden Değerlendirilmelidir” « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Başkan Görgel: “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız Kutlu Olsun”

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SİYASET, SPOR, YEREL HABERLER

Gençler 19 Mayıs Festivalinde Bayram Etti.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EĞİTİM, GÜNDEM, SPOR, YEREL HABERLER

Çocuklar Çözüm Bakanlığı’nda Hem Eğlendi Hem Öğrendi.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, KÜLTÜR SANAT, YEREL HABERLER

Kahramanmaraş’ta 19 Mayıs Coşkusu Fener Alayı ile Başladı.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SPOR, YEREL HABERLER

Tekerek; “Orta Hasarlı Binalar Yeniden Değerlendirilmelidir”

Bu haber 27 Kasım 2023 - 6:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman TEKEREK, yaptığı Basın açıklamasıyla, Orta Hasarlı binaların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

6 Şubat depremleri ile yıkılan şehrimizin nasıl ayağa kalkacağına dair somut bir çözüm getirilemediği gibi son zamanlarda orta hasarlı binaların durumu ile ilgili ciddi tartışmalar yaşanmaktadır. İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarak gelişmeleri yakından takip ediyor, eleştirilerimizle birlikte çözüm önerilerimizi her daim hem yetkililere hem de kamuoyuna sunuyoruz, sunmaya da devam edeceğiz.

Güçlendirme yapılamayacak bina olmayacağı gerçeği ile ekonomik analizler doğrultusunda;

📌Her bir binanın şartları kendine özel olduğu gerekçesi ile orta hasarlı binalar gerçekten orta hasarlı mı? Değil mi? Bunun yetkin teknik ekipler ile tekrar kontrol edilmesi gerekmektedir.

📌Şehrin içinden geçen fayların deprem üreten faylar olmadığı anlaşılmış ve bu faylar üzerinden uygun olmayan alanların belirlenmesi bilimsel değildir. Mühendislik olarak da doğru değildir. Yani uygun olmayan alan olarak belirlenen alanların büyük bir kısmı yanlıştır, bunun da acil olarak kaldırılması gerekmektedir. Belki bazı bölgelerde yeni yapılacak konutlar için kat sınırlaması getirilebilir.

📌Uygun olmayan alanlar olarak ilan edilen bölgeler doğru bir yaklaşımla belirlenmediği için burada evi olan hemşehrilerimiz mağdur olacaktır.

Bununla birlikte;

📌Kiracılar için TOKİ konutları inşa edilmelidir. Konut alması imkânsız dar gelirli vatandaş veya depremzede, anayasal barınma hakkına erişmelidir. Bu sayede artan kiralardan şikâyet kalmayacaktır. Hükümet TOKİ’leri uygun fiyata kiraya verecektir.

📌Depremde yıkılan binalardan zemini uygun olan yerlere aynısı yapılarak hak sahiplerine teslim edilmelidir. Aksi takdirde hak sahipliğini gerçek anlamda çözmek mümkün olmayacaktır.

📌Zemini uygun olmayan yerler için, hak sahibinin yıkılan evine en yakın TOKİ konutlarından evinin standartlarına yakın daireler verilmelidir.

📌Vatandaşın kaç evi varsa, o kadar da hak sahibi olmalıdır. Çünkü vatandaşımız helal kazançları ile yaptıkları birikimlerle bu daireleri edinmişlerdir.

Aksi, kaostur.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.