Tarihi Ceyhan Köprüsü ilgi odağı olmaya devam ediyor! « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Gedemen, Yeni Altyapısına Kavuştu.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Birbirinden Eğlenceli Atölyeler Çocukları Bekliyor!.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EĞİTİM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Üniversite yolunda destek Onikişubat Belediyesi’nden, başarı gençlerden.

3. SAYFA, EĞİTİM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Emniyet’ten Operasyonlara İlişkin Basın Duyurusu!

3. SAYFA, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Tarihi Ceyhan Köprüsü ilgi odağı olmaya devam ediyor!

Bu haber 28 Ağustos 2021 - 6:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kahramanmaraş Tarihi Ceyhan Köprüsü yapı, ihtişamı, sağlam duruşu, coşkun akışıyla ve tarihi kültürel değerleriyle orijinal özelliğini korumaya devam ediyor .

Kahramanmaraş-Kayseri yolu üzerinde şehre 11 kilometre uzaklıkta yer alan, bu alandaki önemli bir tarihi eser olan Tarihi Ceyhan Köprüsü yapısıyla ve ihtişamıyla doğaseverlerin ve vatandaşların ilgisini çekiyor.

Fotoğraf sanatçısı Mehmet Gören, “Kahramanmaraş tarihi çok eski dönemlere dayanan bir yerleşim yeridir. Çok sayıda tarihi mekân bulunmaktadır. Ayrıca doğal güzelliğiyle de insanı büyüleyici bir yerdir. Fotoğraf sanatçılarını, doğaseverleri ve tarihi yerleri görmek isteyenleri şehrimize davet ediyorum” dedi.

Doğu-batı doğrultuda 158,00 metre uzunluğunda olan köprünün, tabliye kısmında genişlik ise 4.70 metre olup; taş duvardan örgü ile korkuluk oluşturulmuş. Köprüyü oluşturan kemer gözlerine baktığımızda, kayalıklara bağlanan batı ucundan doğu uca doğru kemer açıklıkları ölçüleri, 7.60 metre-7.60 metre- 7.80 metre- 3.60 metre- 24.60 metre ve 2.30 metre şeklinde. Anıtsal bir ölçü gösteren ana kemerin kilit taşından zemine olan yüksekliği 15 metredir. Yapıda akıntının 24.60 metrelik alanda yoğundur. Yapının memba kısmında iki sel yaran ile karşılaşılır ki ayrıca kayalık taraftaki ayağın önüne de blok bir kaya monta edilip buraya da bir sel yaran görevi üstlendirilmiştir. Genel itibari ile yapı incelendiğinde sel yaranlarda düzgün kesme taş malzemenin kullanımını; diğer bölgelerde ise kaba yontu moloz taş malzemenin kullanımı görülür.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.