Pınarbaşı’na anaç balık bırakıldı! « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Başkan Görgel, 1 Mayıs’ta Çalışanlara Zammı Açıkladı.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EKONOMİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, SİYASET, YEREL HABERLER

Sarıyer Kaymakamlığı görevini hemşehrimiz Ömer Kalaylı yürütüyor.

3. SAYFA, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

VALİ MÜKERREM ÜNLÜER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

3. SAYFA, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Vatandaşlar Sağanak Yağışa Karşı Uyarıldı!

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Pınarbaşı’na anaç balık bırakıldı!

Bu haber 09 Mart 2020 - 5:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Elbistan Belediyesi tarafından, balık çeşidini ve sayısını artırılması amacıyla Pınarbaşı göletine anaç sazan balığı bırakıldı.

Elbistan Belediyesi, Pınarbaşı’ndaki balık popülasyonunu ve çeşidini artırmak için bir süredir çalışma yapıyor. Geçtiğimiz yıl 5 bin adet yavru sazan balığı bırakılan Pınarbaşı göletine, bu kez kısa sürede çoğalma özelliğine sahip anaç balıklar bırakıldı. Anaç balıkların daha hızlı uyum sağlaması için, Pınarbaşı’ndaki su ile aynı PH değerine sahip olan Dağdere HES baraj gölünden tutulan sazanlar tercih edildi. Baraj gölünden getirilen yaklaşık 100 adet anaç sazan balığı, Elbistan Belediyesi ekiplerince Pınarbaşı’na bırakıldı.

Konu ile ilgili olarak Elbistan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, balık bırakma çalışmalarının belirli periyotlarda devam edeceği belirtildi.

İlk etapta 100 adet anaç balığın bırakıldığı kaydedilen açıklamada, “Belediyemizce Pınarbaşı’nın doğal dengesinin korunması ve su da yaşayan canlıların çeşidini artırmak amacı ile Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzce başlatılan çalışma devam ediyor. Bu amaçla Çalış Mahallemizdeki Dağdere HES baraj gölünden tutulan sazan balıklar Pınarbaşı göletine bırakıldı. Özellikle her iki suyun PH değerinin aynı olması balıkların daha hızlı uyum sağlamasını kolaylaştırmaktadır. Bırakılan balıklar anaç balık olup kısa sürede üreme özelliğine sahipler. İlk etapta yaklaşık 100 balık bırakılmış olup bu sayı önümüzdeki günlerde artırılacak” ifadelerine yer verildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN