Okumuş; “Kahramanmaraş için çok daha büyük projeler planlıyoruz” « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Başkan Görgel: “Dulkadiroğlu’nda Yol Yenilemelerimiz Devam Ediyor”

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, SİYASET, YEREL HABERLER

Başkan Görgel: “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız Kutlu Olsun”

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SİYASET, SPOR, YEREL HABERLER

Gençler 19 Mayıs Festivalinde Bayram Etti.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EĞİTİM, GÜNDEM, SPOR, YEREL HABERLER

Çocuklar Çözüm Bakanlığı’nda Hem Eğlendi Hem Öğrendi.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, KÜLTÜR SANAT, YEREL HABERLER

Okumuş; “Kahramanmaraş için çok daha büyük projeler planlıyoruz”

Bu haber 15 Kasım 2023 - 6:10 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Türkoğlu Belediye Başkanı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Okumuş, sosyal medya hesabından yayınladığı mesaj ile, Türkoğlu Modelinden büyük yarar elde edildiğini Kahramanmaraş için ise daha büyük projeler planladıklarını belirtti.

Okumuş, mesajında şunları söyledi;

“Tam Zamanı Şimdi! Kahramanmaraş’ı kapsayıcı, kucaklayıcı ve deneyim odaklı bir yönetim anlayışıyla yönetmek için var gücümüz ile sahadayız. Şehrimizi; çevresindeki diğer kentler ile rekabete dayalı bir güç haline getirerek Türkiye’nin kalkınmış 10.ili haline getirmeyi hedefliyoruz. Türkoğlu modeli ile yaptığımız çalışmalar, ilçemizde büyük etkiler oluşturdu. “İlde ne varsa ilçede” de olmasını sağlamak için çalışmalar gerçekleştirdik ve halkımıza dokunan projeler hayata geçirdik. Ancak bunlarla yetinmeyerek, Kahramanmaraş’ı daha ileriye taşımak için yeni hedefler belirledik ve çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Türkoğlu’ndaki yatırımları Kahramanmaraş’ta ki yatırımların bir devamı şeklinde planladık. Sürdürülebilir bir büyüme ve kalkınma sağlamak için planlamaları makro anlamda 20/40/60 yıllık yaparak hedeflerimizi gerçekleştirmeyi özen ve gayret gösteriyoruz. Bu planlamalar çerçevesinde Türkoğlu’ndan en üst düzeyde faydalanarak şehri daha kalkınmış bir hale getirmek en büyük amacımız. Zengin coğrafyamızı, tarım ve sanayi sektörlerimizi daha etkili bir şekilde kullanmak için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Türkoğlu’nda sanayi alanında da büyük adımlar attık. 3 adet organize sanayi bölgesi kurarak bölgeye istihdam sağladık ve özellikle gençlerimize iş imkanları oluşturduk. Bu sayede ekonomik büyümeyi desteklemek ve istihdamı artırmak için aktif bir rol oynadık. Buradan aldığım güç ve tecrübe ile Kahramanmaraş’ı artık devler ligiyle tanıştırmanın zamanının geldiğini düşünüyorum. Türkoğlu’nda eğitimde de köklü değişiklikler gerçekleştirdik. İlçelerde sadece Meslek Yüksekokulları bulunurken Türkoğlu’nda İslami İlimler Fakültesi’ni kurulmasına öncülük ettik. Böylece şehrin ekonomik, Sosyo-kültürel yapısına olumlu manada katkı sağladık. Eğitim, Sanayi, Tarım ile bir ilçenin kalkınmışlık düzeyine olumlu manada katkı sunduk. Aynı zamanda sporu teşvik etmek amacıyla 5 adet yarı olimpik yüzme havuzu gibi birçok hizmet sunduk ve gençlerin spor yapma imkanlarını artırdık. En büyük gurur kaynağımız ise TUSAŞ. Bu tesislerde Türkiye’nin yıllardır hayalini kurduğu 5. nesil savaş uçağı olan KAAN’ın parçaları üretilecek. Türkoğlu, bölgesel bir üretici olmaktan çıkıp ulusal ve hatta uluslararası arenada yer alan bir aktör haline geliyor. Böylelikle Kahramanmaraş’ın tekstil serüveni yavaş yavaş yerini nitelikli üretime bırakmış olması için TUSAŞ’ı büyük bir şans olarak görüyorum. Burada üretilen parçalar, mavi gök vatanımızın koruyucusu olan uçaklarımızda yer alacaktır. Türkoğlu modelinin başarılarını “Kahramanmaraş’ta yapacak çok işimiz var” anlayışıyla birleştirerek yeni hedefler belirledik ve çalışmalarımızı hızlandırdık. İlerleyen dönemlerde de halkımızın ihtiyaçlarını gözetmeye, daha fazla yatırım yapmaya ve şehrimizi daha da ileriye taşımaya devam edeceğiz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.