KSÜ’den Filistin için Eylem Yapan ABD’li Öğrencilere Destek. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Bedensel Engelli Milli Yüzücü Yurtkölesi, Başarı Hikâyesiyle Öğrencilere İlham Oldu.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, SPOR, YEREL HABERLER

Başkan Görgel, Bakan Yerlikaya ile Bir Araya Geldi.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

Bakan Uraloğlu ile Ulaştırma ve Altyapı Projeleri İstişare Edildi.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

Başkan Toptaş, Onikişubat’ın inşa ve ihyasında yeni bir dönemi başlattı

3. SAYFA, EKONOMİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, SİYASET, YEREL HABERLER

KSÜ’den Filistin için Eylem Yapan ABD’li Öğrencilere Destek.

Bu haber 02 Mayıs 2024 - 16:09 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğünün koordinasyonunda KSÜ İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğu, KSÜ Yeniler Öğrenci Topluluğu ve KSÜ Akademi İlahiyat Öğrenci Topluluğu iş birliğinde tertip edilen “Gazze’deki Soykırıma Karşı Amerikan Üniversitelerindeki Barışçıl Eylemlere Destek Yürüyüşü ve Basın Açıklaması” etkinliği düzenlendi.

Gazze’de yaşanan soykırıma karşı Amerikan üniversitelerindeki barışçıl eylemlere destek vererek basın açıklaması yapmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Hafize Öksüz, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Dekanlar, akademik/idari personel, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Soykırıma tepki göstermek ve mazlumların yanında olmak adına sloganlar ve tekbirler eşliğinde gerçekleştirilen destek yürüyüşü, Avşar Yerleşkesi Rektörlük kavşağından başlayıp Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi önünde sona erdi.

Yürüyüşün akabinde Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi önünde konuşan KSÜ Rektör V. Prof. Dr. Hafize Öksüz “Yıllardır devam eden İsrail zulmü zirveye ulaşarak soykırıma netlik kazandırdı. Filistin halkı 7 Ekim’den bu yana enkaz altında kalmak, anne baba ve çocuklarını kaybetmek, ailelerinin yok olması gibi acıların yanında açlık, yokluk, soğuk ve hastalıklarla sınandılar. Geçtiğimiz haftalarda Columbia Üniversitesi’nde giderek büyüyen protestolar en az 22 eyalette ve başkent Washington’da özel ve devlet üniversitelerinde benzer gösterilere ilham kaynağı oldu. Filistin yanlısı protestocular geçtiğimiz hafta Avustralya, Kanada, Fransa, İtalya ve İngiltere’deki üniversite kampüslerinde de bir araya geldiler. Öğrencilerin ve akademisyenlerin bu onurlu duruşunu selamlıyorum. Ayrıca aylardır bıkmadan yorulmadan Filistin’e destek olmak için meydanları dolduran ve zulme sessiz kalmayan öğrencilerimizi de yürekten kutluyorum. İnşallah bu katliamlar zulümler en kısa zamanda sona erer.” dedi.

Küfrün tek bir millet olduğuna vurgu yapan KİÜ Rektörü Bakan “Şu an Filistin’de acımasız bir soykırım var. Tüm batılı devletler maalesef bu zulme sessiz kalıyor. Bir kısmı ise silah ve parasıyla bu suça ortak oluyor. Uygulanmakta olan bu soykırıma yönetimler gibi insanlar da sessiz kalmıyor. Batıda birçok üniversitede öğrenciler insan olmanın onurlu duruşunu sergileyecek gayet barışçıl ve yapıcı eylemlerde bulunuyor. Ancak soykırımın destekçileri olan ülkelerin yöneticileri bu öğrencileri teröristlere destek olmakla suçlayacak kadar akıllarını kaybetmiş durumda. İsrail’in Gazze’deki soykırımını en şiddetli şekilde kınıyor, büyük musibetlerin ardında büyük müjdeler olduğuna inanarak özgür Filistin’e er ya da geç kavuşacağımızı ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Programda KSÜ İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğu Danışmanı ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Celal Kurşun, KSÜ İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğu Başkanı Edanur Yokuş, KSÜ Akademi İlahiyat Öğrenci Topluluğu Başkanı Ayşenur Kabak, KSÜ Yeniler Öğrenci Topluluğu Üyesi Mehmet Ölmez de birer konuşma yaparak “Gazze’deki Soykırıma Karşı Amerikan Üniversitelerindeki Barışçıl Eylemlere Destek Yürüyüşü” ile ilgili basın açıklamasında bulundular.

“Gazze’deki Soykırıma Karşı Amerikan Üniversitelerindeki Barışçıl Eylemlere Destek Yürüyüşü ve Basın Açıklaması” etkinliği KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç’in yaptığı duanın ardından 7 Ekim’den bu yana Filistin’de yaşananların anlatıldığı Gazze resim sergisi ile sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.