KMTSO 12. Olağan Meclis Toplantısı KSÜ’de Yapıldı. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Başkan Görgel, 1 Mayıs’ta Çalışanlara Zammı Açıkladı.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EKONOMİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, SİYASET, YEREL HABERLER

Sarıyer Kaymakamlığı görevini hemşehrimiz Ömer Kalaylı yürütüyor.

3. SAYFA, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

VALİ MÜKERREM ÜNLÜER’İN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

3. SAYFA, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Vatandaşlar Sağanak Yağışa Karşı Uyarıldı!

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

KMTSO 12. Olağan Meclis Toplantısı KSÜ’de Yapıldı.

Bu haber 31 Ocak 2024 - 15:17 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayii Odası (KMTSO) 12. Olağan Meclis Toplantısı KSÜ Teknokentte gerçekleştirildi.

Teknokent Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, KMTSO Meclis Başkan Vekili Mahmut Arıkan, Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Oğuz Ciğerlioğlu, KMTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Teknokent Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, “Kahramanmaraş sanayi olarak Türkiye’nin en önde gelen şehirlerinden birisi. Deprem nedeniyle sanayimiz yara alsa da kısa zamanda ayağa kalkacağına inanıyorum. Bu toparlanma aşamasında Teknokentimizi sizlere açarak Kahramanmaraş’ımızın sanayisine destek olmak istiyoruz. KSÜ olarak sanayicimize her türlü bilgi, birikim ve fiziki ortamlarımızı paylaşmaya her zaman hazırız. Bu vesile ile yapılacak olan 12. Olağan Meclis Toplantınızın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Toplantıda konuşan KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, “Kahramanmaraş pamuk ipliğinin %55’ini üreten, örgü ve dokuma kumaşlarının da %20’sini ve çelik mutfak ürünlerin %70’ini üreten bir şehir. Bizler istiyoruz ki sadece bu ürünlerle değil aynı zamanda katma değeri yüksek olan nitelikli ve teknolojik yatırımlar ile şehrimizin sanayisini geliştirebilelim. TUSAŞ ile beraber kuracağımız savunma sanayii sayesinde şehrimizin sermaye yapısı daha da güçlenecektir.” sözlerine yer verdi.

Toplantının Divan Başkanlığını yapan KMTSO Meclis Başkan Vekili Mahmut Arıkan ise “Tekstil sektöründe moda ve tasarım noktasında ön plana çıkmamız lazım. Bugün dünyada tekstil sektörünün geleceği İtalya’da belirleniyor. Dünya tekstil sektöründen daha fazla pay alabilirsek ürünlerimize katma değer sağlayabiliriz. Biz bu rekabette daha fazla paya sahip olmak için Üniversitemiz ile faaliyetler yürütmeliyiz. Moda ve tasarım merkezi kurarak kendi tasarımlarımızı kendi markalarımızı geliştirmeliyiz. Kahramanmaraşlı sanayiciler olarak teknolojiye yatırım yapmamız şart. Üniversitemin bünyesinde yer alan Teknokent ve ÜSKİM, ilimiz sanayicileri için çok önemli. Ayrıca KMTSO 12. Olağan Meclis Toplantısını yapmak üzere bizlere bu güzel salonu tahsis eden Üniversitemiz yönetimine ve Teknokent yönetimine teşekkür ederiz.” dedi.

KMTSO üyelerine Teknokent hakkında bilgilendirme sunumu yapan Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Oğuz Ciğerlioğlu ise “Teknokentimizin ana hedeflerinden birisi AR-GE, yazılım ve tasarım faaliyetlerinin aktif edilerek ülke ekonomisine katkı sunmaktır. Bugün siz sanayicilerimizle bir araya gelerek Teknokentimizin faaliyetleri hakkında tanıtım yapmak, Teknokentimize sağlanabilecek katkılara ait bilgi vermek istedik. Bu sayede bölgemizde yapılacak AR-GE faaliyetlerinin hacmini arttırmayı da hedeflemekteyiz. Bugün sizlerle bir arada bulunmak bizleri ayrıca motive ediyor. Sizlerin de desteği ile hem ilimize hem de ülkemize katkı sunmak için Teknokentimizi her zaman bir adım daha ileri götürmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

KMTSO 12. Olağan Meclis Toplantısı günün anısına verilen kokteyl ile son buldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN