Genç Eğitim Sendikası, Eğitimciye Şiddeti Önleme Yasa Tasarısı Hazırladı. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Kahramanmaraş’ta 19 Mayıs Coşkusu Fener Alayı ile Başladı.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SPOR, YEREL HABERLER

Büyükşehir’den 19 Mayıs’ta Gençlere İnternet Hediyesi.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EĞİTİM, GÜNDEM, SİYASET, TEKNOLOJİ, YEREL HABERLER

Büyükşehir Belediyesinde Üst Düzey Atama.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

Büyükşehir’in Ahşap Boyama Atölyesi Yoğun İlgi Gördü.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, KÜLTÜR SANAT, YEREL HABERLER

Genç Eğitim Sendikası, Eğitimciye Şiddeti Önleme Yasa Tasarısı Hazırladı.

Bu haber 07 Mayıs 2024 - 10:32 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kamu Birliği Konfederasyonuna bağlı Genç Eğitim Sendikası Eğitim Çalışanlarına yönelik artan siddet olaylarına karşı Mecliste bulunan siyasi partilere ve Milli Eğitim Bakanlığına sunulmak üzere ” Egitimde Şiddeti Önleme Yasa Tasarısı” hazırladı.

MARAŞ HABERİN MERKEZİ’ne Genç Eğitim Sendikası Kahramanmaraş İl Başkanı Kamuran Arık tarafından yapılan açıklamada; Son günlerde artan Eğitim Çalışanlarına yönelik şiddet olayları kamuoyunun malumudur. Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum sözünden, anlayışından maalesef uzaklaşmış durumdayız. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Sarıyer’de bir veli(?) tarafından  bayan meslektaşımıza düzenlenen  alçak yumruklu saldırı, Ankara’da bir öğrencinin (?) düşük not verdiği iddiasıyla  meslektaşımıza karşı bıçaklı  saldırısı artık işin boyutunun nerelere geldiğini göstermektedir. Kınıyoruz, protesto ediyoruz ama bu saldırıları durdurmaya yetmiyor maalesef. Bu anlamda artık Eğitimciye Şiddeti Önleme Yasası bir an önce çıkarılmalıdır. Eğitim çalışanlarının can güvenliğini sağlamak devletimizin asli görevidir. Caydırıcı cezalar ve yaptırımlar uygulanmalı, peygamber mesleği olan öğretmenlere şiddet uygulanmasını bırakın , kimsenin aklından bile geçirmesine imkan verilmemelidir. Genç Eğitim Sendikası Genel Merkezimizin hukuk birimimiz ile oluşturduğu komisyon ” Eğitimciye Şiddeti Önleme Yasa Tasarısını” büyük emeklerle hazırladı ve yasa tasarısını TBMM’de bulunan parti temsilcilerine, Milli Eğitim Bakanlığına sunulacak aşamaya getirdi. Eğitim çalışanlarının can güvenliğinin sağlanması için yasal düzenlemeyi bir an önce çıkartmak zorundayız. Yasa tasarısında; eğitim kurumlarında güvenlik görevlisi bulundurulması, çoğu kamu kurumunda bulunan x- ray cihazlarının eğitim kurumlarında da zorunlu olması, şiddete uğrayan çalışanın şikayetine gerek kalmaksızın kamu davası açılması, siddet fiillerinin TCK’ daki karşılığının eğitim çalışanlarına görevi nedeniyle saldırılarda iki katı uygulanması, verilen cezaların ertelenmemesi, hiç bir ceza indirimimi uygulanmaması, acil kod uygulamasının uygulanması, mobbing ile ilgili caydırıcı önlemlerin olduğu yasal düzenlemeler bulunmaktadır. Bu konuda yasa tasarısı çalışmamız dışında eğitim çalışanlarına yönelik şiddet ve mobbingle mücadele konusunda tüm eğitim çalışanlarına ücretsiz hukuk desteği sağlamaktayız dedi.

Eğitim çalışanlarına seslenen Arık; Eğitimciye Şiddete ve Mobbinge Karşı Biz Varız Yanınızda, Yalnız Değilsiniz!! dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.