Genç Eğitim Sen; “İşimizi yapmamıza engel olmayın,dövmeyin,öldürmeyin” « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Başkan Görgel: “Dulkadiroğlu’nda Yol Yenilemelerimiz Devam Ediyor”

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, SİYASET, YEREL HABERLER

Başkan Görgel: “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mız Kutlu Olsun”

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SİYASET, SPOR, YEREL HABERLER

Gençler 19 Mayıs Festivalinde Bayram Etti.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EĞİTİM, GÜNDEM, SPOR, YEREL HABERLER

Çocuklar Çözüm Bakanlığı’nda Hem Eğlendi Hem Öğrendi.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, KÜLTÜR SANAT, YEREL HABERLER

Genç Eğitim Sen; “İşimizi yapmamıza engel olmayın,dövmeyin,öldürmeyin”

Bu haber 10 Mayıs 2024 - 11:24 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Öğrencisi tarafından öldürülen Okul Müdürü İbrahim Oktugan olayına ilişkin Eğitim Sendikaları seslerini yükseltmeye devam ediyor. Kamu Birliği Konfederasyonuna bağlı Genç Eğitim Sendikası tarafından yapılan Basın açıklaması ile Öğretmene Şiddet kınandı.

Genç Eğitim Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Kamuran Arık imzası ile yapılan ve bugün Ülke genelinde meydanlarda okunan Basın Açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Öncelikle öğrencisi tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren öğretmen Sayın İbrahim Oktugan’a Allah’tan rahmet Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. Sonunda söylenmesi gerekeni başta söyleyerek başlamak istiyoruz. Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır. Evet bu söz başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ait.0 Bizim tek amacımız vatana hayrı dokunacak, memleketi kalkındıracak, bizi Çağdaş muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak olan Mühendis, Doktor, Hakim, İnşaat işçisi, Motor ustası, Boyacı, Temizlik görevlisi kısacası iyi insanlar yetiştirmektir. Yaptığı iş ne olursa olsun bir insan iyi kalpli düzgün kişilikli değilse topluma katkı veremez. Biz her sınıfa girdiğimizde her öğrencimize aynı sevgiyle, aynı ilgiyle yaklaşıp aynı özveriyle eğitim veriyoruz. Her türlü imkansızlığın içerisinde bulunduğumuz okulları kurtuluşun ilk adamının atıldığı Samsun gibi görüp attığımız her adımın kudretini damarlarımızdaki kanda hissederek yol almaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi Atatürk’e de Kemal adını öğretmeni vermişti. Başöğretmenimizde bu ismi ömrünce gururla taşıdı. Biz haddimizi de erişebileceğimiz üst sınırları da biliriz. Bizi şımartın demiyoruz. Bizim işimizi yapmamıza engel olmayın, bizi dövmeyin, bizi öldürmeyin diyoruz. Okullarımıza öğrencilerimizle birlikte güvende olacağımızı bilerek gitmek istiyoruz. Hangi Veli çocuğunun risk altında olduğunu düşünmek ister. Ekranda şiddetle karşılaşmaya tahammülü olmayan hangi anne baba çocuğunun okulunda her an şiddete şahit olmasını ister. O halde Okullardaki öğretmene yapılan şiddet sadece eğitimcilerin güvenlik sorunu değildir. O nedenle eğitim çatısı olan her kurumda güvenlik personeli, Hatta okul hemşiresi, elektronik kontrollü geçiş sistemi gibi önleyici tedbirler alınmalıdır. Mobbing yani psikolojik şiddetin bile suç kabul edilmediği bir ülkede yaşıyoruz. Şiddet, mobbing ve baskının karşısında eğitim çalışanları için yasa tasarısıyla caydırıcı cezalar olmalıdır. Genç Eğitim Sendikası olarak da bu konuda bir ilke imza attık ve eğitim çalışanlarını şiddete karşı koruma yasa tasarısı hazırladık. Bu tasarının acilen hayata geçirilmesini istiyoruz ve artık eğitim çalışanlarına yapılan şiddetin son bulmasını istiyoruz”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.