Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Yeniyurt’a Yeni Köprü. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Potada Gelecek Yetişiyor; 400 Genç Basketbolun Temellerini Atıyor.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SPOR

Büyükşehir’den Çocuklara Doğa ve Hayvan Sevgisini Aşılayan Etkinlik.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EĞİTİM, GÜNDEM, SPOR

Lise ve Üniversite Tercih Sürecinde Gençler ve Ebeveynlere Önemli Tavsiyeler!.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EĞİTİM, GÜNDEM

Büyükşehir’den Dulkadiroğlu Yeniyurt’a Yeni Köprü.

Bu haber 04 Temmuz 2025 - 12:55 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu’nun kırsal mahallelerinden Yeniyurt’a ulaşım sağlayan güzergâhta bulunan 46 yıllık eski köprü yerine 53 metre uzunluğa ve 9 metre genişliğe sahip modern bir köprü inşa ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin ulaşım altyapısını güçlendirmek için 11 ilçede eş zamanlı olarak yol yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda çalışma gerçekleştirilen noktalardan biri de Dulkadiroğlu’nun kırsal mahallelerinden Yeniyurt oldu. Mahalleye ulaşım sağlayan güzergâhta bulunan 46 yıllık köprü yerine son derece modern ve kullanışlı bir köprü inşa ediliyor. Yıpranmış yapısı ve dar geçişiyle vatandaşların ulaşım ihtiyacını karşılamakta zorlanan köprünün yerine 53 metre genişliğe ve 9 metre uzunluğa sahip modern bir köprü kazandırılıyor. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığınca eski köprünün yıkımı gerçekleştiriliyor. Yıkım ve zemin hazırlıklarının ardından mahalleye kazandırılacak yeni köprünün inşasına başlanacak.

Muhtar Taramış’tan Hizmet Teşekkürü

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaların mahalle için son derece önem arz ettiğini vurgulayan Yeniyurt Mahalle Muhtarı Hasan Taramış, “Mahallemize ulaşım sağlayan yolumuz 1979 yılında yapılmıştı. Zamanla deforme olan köprümüzün ulaşım konforu çok kötüydü. Ayrıca darlığı sebebiyle de araç geçişlerinde sorun oluyordu. Mahalle halkı olarak çok zorluk çekiyorduk, sık sık kazalar oluyordu. Durumu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fırat Görgel’e arz ettik. Şimdi de köprümüzün yıkımına başlandı. Fırat Görgel başkanımız ve ekibine mahallemiz adına teşekkür ediyorum” cümlelerini kaydetti.

default

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.