Kaynarca’da 15 Hektarlık Alan Göl Haline Getirildi! « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

TURNALAR

3. SAYFA, GÜNDEM, KÜLTÜR SANAT

Kadınlarla Baş Başa Doğa Gezileri’ne Yeni Başvurular Alınıyor!

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

OTODAN HIRSIZLIK YAPAN 3 ŞAHIS YAKALANDI

3. SAYFA, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Kaynarca’da 15 Hektarlık Alan Göl Haline Getirildi!

Bu haber 18 Kasım 2019 - 13:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Elbistan Belediyesi başlattığı Pınarbaşı ve Kaynarca rekreasyon projesi ile Kaynarca bölgesinde doğal bir göl oluşturdu. Başkan Gürbüz, “Kaynarcada yaklaşık 15 hektara yakın bir alan, geniş bir gölet haline getirildi” dedi

Uzun yıllardır bataklık bir halde bulunan Kaynarca bölgesinde 27 Haziran 2019 tarihinde Elbistan Belediyesi’nce başlatılan temizlik çalışmaları sonrası oluşan doğal gölalanı, adeta görenleri büyüleyen bir güzelliğe kavuştu.

Pınarbaşı ve Kaynarca arasında bulunan sanat yapılarının da kaldırılacağını vurgulayan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Kaynarcada yaklaşık 15 hektara yakın bir alan geniş bir gölet haline getirildi. Burası daha önce üzeri toprakla kapatılmış su kaynağı neredeyse söndürülmüştü. Biz bunu yeniden hayata kazandırdık ve su havzasının üzerindeki tüm toprak yığıntılarını kaldırdık. Burası Ceyhan Nehri’ni besleyen en önemli kaynaklarından birisi. Biz ilk etap olarak kaynarca bölgesini açtık. Ardından sanat yapıları ve yolları kaldırarak Pınarbaşı’yla bütünleştireceğiz. Yaklaşık 15 hektarlık bir su havzası elde etmiş olduk. Saniyede 5 metreküp debisi olan Ceyhan nehrinin 2.8 metreküp/saniyesi Kaynarca bölgesinden kaynamaktadır. Bu veriler kaynak debisinin en aza indiği bugünkü tespitler olup yeni temizlenen havzada, gözelerin her geçen açılarak debinin daha da artacağını gözlemliyoruz. Pınarbaşı’nı geçtikten hemen sonra da 120 dönüm alana sahip bir vadimiz var. Orayı ağaçlandırma bölgesi ilan ettik. Ağaçlandırmanın yanı sıra lavanta vadisine dönüştüreceğiz. Çalışmalar tamamlandığında yaklaşık bir buçuk milyon metrekarelik bir alan bir doğa koruma bölgesi haline gelecek.

Çevre Bakanımız Murat Kurum’a ve Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal Teşekkür Ederim

Bu bölgede özel çevre koruma bölgesi ilan edilmesiyle ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Ben buradan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a ve bakanlık yetkililerine göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz ve Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal beyin inanılmaz çabası ve katkısı var. Ona ayrıca teşekkür ediyorum.

2 Adet Kent Ormanı Oluşturacağız

Elbistan olarak daha sağlıklı yaşam alanları üretmek adına önemsediğimiz projelerimizden birisidir bu. İki adet kent parkı oluşturacağız, kent ormanı oluşturacağız. Büyük rekreasyon alanlarımız olacak ve şu an 15 hektarlık sadece bir su havzası oluşturduk. Elbistan’da yaşayan vatandaşlarımız adına bir turizm değeri, bir sosyal yaşam alanı ve su kaynaklarının korunduğu bir bölge haline gelmiş olacak. Bir buçuk milyon metrekarelik bir alan. Sosyal yaşam ihtiyaçları açısından ciddi bir çevresel yatırım olarak düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte daha yaşanabilir bir Elbistan elde edeceğimizi ve ülkemize çok güzel Abant büyüklüğünde bir alanı kavuşturacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN