Prof.Dr.Sefer Aycan,TBMM’de 12 Şubat konuşması yaptı! « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Emniyet, 1 haftalık operasyonların detaylarını paylaştı.

3. SAYFA, ASAYİŞ, GÜNDEM, YEREL HABERLER

Başkan Görgel, Mahalle Ziyaretlerini Dulkadiroğlu’nda Sürdürdü.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DULKADİROĞLU, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, SİYASET

Başkan Görgel, Binevler’deki Toplu Konut Alanını İnceledi.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, ONİKİŞUBAT, YEREL HABERLER

Prof.Dr.Sefer Aycan,TBMM’de 12 Şubat konuşması yaptı!

Bu haber 11 Şubat 2021 - 6:31 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Kahramanmaraş Milletvekili Prof.Dr.Sefer Aycan,12 Şubat Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Günü münasebetiyle TBMM’de bir konuşma yaptı.

İşte Aycan’ın konuşması;

“12 Şubat, Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümüdür, 101’inci yıl dönümüdür. Tabii, o günlerde Birinci Dünya Savaşı sonrasında ülkemiz emperyalist, işgalci devletler tarafından işgal edilmişti. Maraş da önce İngilizler tarafından, sonra da Fransızlar tarafından işgal edilmişti. Tabii, o zaman savunmak için, ülkemizin işgalden kurtulması için harekât yeni başlamıştı. Dikkatinizi çekmek istiyorum: 12 Şubat tarihinde yani daha Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmadan, yirmi iki gün süren mücadeleyle tam donanımlı, gelişmiş silahlara sahip olan Fransız ordusu Maraşlının kendi öz mücadelesiyle kendi iradesiyle ve kendi gücüyle şehirden kovulmuştur. O günü anlatan dedelerimizin ifade ettiğine göre, Maraşlı sırf düşman askeri şehirden gitsin diye yanı başında yıllardır komşuluk yaptığı ama sonradan ihanet etmiş olan bazı kişileri de uzaklaştırmak adına kendi evini yakmıştır, çoluğunu çocuğunu bağlara, köylere taşımış ve kendi evini yakarak bitişiğindeki iş birlikçinin de evinin yanarak şehri terk etmesi için her türlü mücadeleyi yapmıştır. Tabii, o mücadele tamamen bir halk hareketidir. Bu mücadelenin simge isimleri vardır: Sütçü İmam’ı, Rıdvan Hoca’yı, Abdal Halil Ağa’yı, Mıllış Nuri’yi, kadın olarak da Senem Ayşe’yi ve tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum.
    Atatürk’ün, o zaman dağılan ordumuzdan gönderdiği subayların birlikteliğiyle, halkın birlikte hareket etmesiyle Fransız ordusu gibi o zamanki şartlarda çok donanımlı olan bir orduyu şehirden kovmuş bulunmanın gururunu yaşıyoruz. İşte, 12 Şubat, yirmi iki gün süren mücadelenin sonucunda oluşan bayramımızdır. Maraşlının ifadesiyle çetelerimizin bayramıdır, çete bayramıdır. Emeği geçen tüm şehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
    Bugün Kahramanmaraş Türkiye’nin 17’nci büyükşehridir. Hititler zamanından beri var olan bir şehirdir, Dulkadiroğulları’na başkentlik yapmış tarihî bir şehirdir. Tabii bu mücadele tarihte tektir çünkü istiklal madalyasıyla ödüllendirilmiş bir şehirdir. Bunun anısı da çok önemlidir. Savaş bittikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi “Kime madalya verelim?” diye Maraş’a sorduğunda, bir bakıyorlar ki Maraş’ta herkes bu mücadeleye katılmış. Onun için, Meclis şöyle bir karar veriyor: Kırmızı şeritli istiklal madalyası şehre verilmiştir, Kahramanmaraş istiklal madalyalı tek şehirdir ve bu gurur tüm Maraşlıların gururudur. Bildiğim kadarıyla da dünyada da eşi benzeri yoktur. Bu gururu bize yaşatan tüm kahramanlarımızı, ecdadımızı, atalarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Biz de bundan sonra Maraş’ımızı geliştirmek, ekonomik anlamda daha da büyütmek ve daha mutlu, huzurlu bir şehir yapmak için hep birlikte çalışacağımıza söz veriyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.