MARAŞFED Başkanı Uğur Yinanç’tan Türkoğlu’na Geçmiş olsun ziyareti. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Büyükşehir Türkoğlu’nun Ana Caddesinde Asfalta Başladı.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Kültür Sanat Sezonu Prof. Dr. Yılmaz Söyleşisiyle Devam Edecek.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İLÇE HABERLERİ, KÜLTÜR SANAT, YEREL HABERLER

MARAŞFED Başkanı Uğur Yinanç’tan Türkoğlu’na Geçmiş olsun ziyareti.

Bu haber 27 Nisan 2023 - 10:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

İstanbul Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu (MARAŞFD) Başkanı Uğur Yinanç, Kahramanmaraş ve İlçelerinde Geçmiş olsun ziyaretlerini sürdürüyor.

MARAŞFED Başkanı Uğur Yinanç, bu kapsamda Türkoğlu İlçesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Osman Okumuş ve Koordinatör Valilerine Geçmiş olsun dileklerini iletti.

Şehir Merkezinde kurulan Konteyner Çarşıyı da gezen Yinanç, burada MARAŞ HABERİN MERKEZİ’ne yaptığı açıklamada, 6 Şubat tarihinde yaşanan Deprem felaketinde 11 İlimiz gibi Türkoğlu İlçemizde etkilendi. Bizler İstanbul’dan bu tarafa yardım ve destekler gönderdik. Bir de buraya kadar gelerek Geçmiş olsun dileklerimizi iletelim dedik. Kıymetli Başkanımıza çalışmalarında kolaylıklar diliyoruz dedi.

MARAŞ HABERİN MERKEZİ’ne konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 6 Şubat’ta dünyada belki de bu zamana kadar olmayan bir afet yaşadık. 11 şehrimizde. Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan yani 2 büyük depremin merkezi üstü Kahramanmaraş’ta. Kahramanmaraş’ın ilçeleri de büyük zarar gördü. Bütün depremzede kardeşlerimize büyük geçmiş olsun diliyorum. Cenazelerimiz var onlara başsağlığı diliyorum. Tabii depremin ilk gününden itibaren gerek Kahramanmaraş’taki stk’larımız gerek Türkiye’deki ve dünyadaki stk’larımız deprem bölgelerinde idiler. Ama bizim için en önemlisi de İstanbul’daki Kahramanmaraş derneklerinin depremin ilk gününden beri yaralarının sarılması, acıların paylaşılması noktasında bize büyük bir moral motivasyon verdiler. Türk insanının zor zamanında nasıl büyük işlerin üstesinden geleceğini gördük aslında. 11 şehir Avrupa ülkelerinin birçoğundan büyük bir alandan daha büyük depremde hasar gördü dedi.

Ama kenetleşerek maddi anlamda manevi anlamda acılarımızı paylaşarak yaklaşık 2,5 aylık bir süreç geçti. Tabii depremi biz 4 aşamalı olarak ilk günden itibaren arama kurtarma 15. gün bitirdik. Devamında çadırların dağıtılması noktasında özellikle evlerin bahçelerine kurmak marifetiyle hem mahallede bulunmalarını çadır kentlere geçildiği takdirde güvenlik noktasında sıkıntılar çekileceğini gördük diyen Okumuş,  dağıttığımız çadırların yaklaşık %90’ını evlere %10’unu da çadır kentlere kurduk. Onların tamamlanması ile beraber konteyner kentleri üçüncü aşamada büyük oranda bitirdik. Türkoğlu merkezde de yaklaşık 550 konteyner bayramdan sonra lojistik merkezi konteyner kentlere taşıma süreci bitecek. Depremzede kardeşlerimizin tamamına ilçe merkezindeki konteyner kentleri projelendirmedik nedeni kırsal alanlarda özellikle Beyoğlu 9 bin nüfuslu şeker oba 7.500 nüfuslu kılılı’daki eski beldelerimizde konteyner kentleri kurduk. 30 civarında aş evi ile bugüne kadar hizmet ettik. 4. aşama ise Cumhurbaşkanımızın da her zaman elini üzerimizden çekmediği desteklerini her zaman gördüğümüz Kahramanmaraş’a depremin oldu ilk andan itibaren Süleyman Soylu bakanımın  birebir ilçelerle ve şehirle ilgilenmeleri neticesinde  belirlenmeye başladı. şu anda da yaklaşık ova mahallelerimizde 9 tanesinin temel atma programları yapıldı. Yarın itibariyle temel atmadan 40 gün geçtiği halde 40 günlük süre içerisinde kır evlerini yarın teslim etmeye başlıyoruz. Yani bu büyük bir olay aslında. Devletin büyük bir felakette halkına nasıl kısa bir zamanda çözümleriyle kalıcı konutlar ürettiğini biz gördük. 40 günde çok fazla bir şey olmaz ama 40 günde Cumhurbaşkanımızın ve çevre şehircilik bakanlığından gayretli çalışmaları sonucunda kalıcı konutlarımız yapılmaya başlandı ve teslim edilmeye başladı bu bizim için çok önemli. Türkoğlu eski TOKİ bölgesinde de katlı toki’lerimizin temel atmalarını yapıldı. İnşallah Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi 7-8 ay sonra başlayıp 1 yıllık süreç içerisinde de kalıcı konutları teslim etmeye başlayacağız ve bittiğinde de yaralarımızı bir nebze de olsun sarmış olacağız dedi.

Tabii ki Türkoğlu organize sanayi olarak da sanayimizde büyük yara aldı yani şu anda Türkoğlundaki fabrikaların yaklaşık %90’ı ya hafif hasarlı ya orta hasarlı ya ağır hasarlı ya da yıkılmış durumda. Bunların da kısa sürede bacalarının tütmesi istihdama katkı sağlamaları için de sanayi bakanlığımızla çalışmalar devam ediyor diyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, şu anda burada bu röportajı verdiğimiz yer eskiden belde belediyesi olan ve kılılı belediye binamızın olduğu yer. Değerli Batman Belediyesinin gayretleri ile Türkoğlu genelinde 140 tane konteyner Çarşı kurulmasına vesile oldu bu çarşıları da biz yine kılılı Türkoğlu Beyoğlu şekeroba gibi beldelerde kurmuş ve bitirmiş durumdayız. Burayı planlarken konteynırları sadece kurup esnasında teslim etmedik aynı zamanda burayı bir yaşam alanı yaptık peyzaj alanlarıyla meydanlarıyla akşamları gece geç vakitlere kadar aydınlatmasını da yaparak bir senelik değil uzun yıllar boyunca esnaflarımıza hizmet etmek için böyle bir planlama yaptık. Bütün çarşılarımız da böyle. Tabi gidenler geri gelmiyor ama biz belediye başkanları özellikle buraya ilk gün akşam 5’te gelen Karaman valimiz Tuncay Akkoyun’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Çok emekleri var bir buçuk aya kadar gece gündüz burada çalıştı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. o ayrıldıktan sonra Giresun valimiz geldi Giresun valimiz de o günden bugüne bizimle beraber gece gündüz çalışıyor hem Karaman valimize hem Giresun valimize hem de Batman valimize verdikleri emekten dolayı teşekkür ediyorum. Tabii ilk günden itibaren 500 civarında da hem gönüllü hem de devletimizin değişik kademelerindeki Türkiye’den birçok görevli arkadaşımız buraya geldi bizlerde emekleri çok kendilerine buradan belediye başkanı olarak çok çok teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün de bayramın ilk günü şehitliğimizi ziyaret ettik emniyet ve jandarmamızı ziyaret ettik ve saat sabahleyin 10’da Türkoğlu millet meydanında halkımızın geneliyle de kahvaltılı bir bayramlaşma programı yaptık. Bugün bizim çok sevdiğimiz Kahramanmaraş’ın İstanbul’daki temsilcisi ve Gönül adamı Uğur abi de bayramlaşmaya geldi acılarımızı paylaşmaya geldi. Her zaman olduğu gibi bugün de kendisinden biz razıyız. Allah razı olsun sizler de Afşin olarak Türkoğlumuzun her zaman yanındasınız sizlere de değerli basın mensubu olarak çok çok teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.