KSÜ’de “Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşüm: Finans, Denetim ve İyi Uygulama Örnekleri” Konferansı. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

AFŞİN’Lİ GAZETECİLERDEN ONİKİŞUBAT KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNE ZİYARET.

3. SAYFA, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, KÜLTÜR SANAT, YEREL HABERLER

Büyükşehir, Karla Mücadelede Gece Gündüz Sahada.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, YEREL HABERLER

Büyükşehir Zararlılarla Mücadelede Etkinliğini Daha da Artırıyor.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SAĞLIK, YEREL HABERLER

KSÜ’de “Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşüm: Finans, Denetim ve İyi Uygulama Örnekleri” Konferansı.

Bu haber 24 Aralık 2024 - 14:35 'de eklendi ve kez görüntülendi.

KSÜ “Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşüm: Finans, Denetim ve İyi Uygulama Örnekleri” Konferansına Ev Sahipliği Yaptı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından “Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşüm: Finans, Denetim ve İyi Uygulama Örnekleri” konulu konferans düzenlendi.

KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haluk Pınar, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özdeş Çermik, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Korkmaz, Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Balcı, panelistler, iş insanları akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferans açılış konuşmaları ile devam etti.

Konferansın açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Korkmaz “21. yüzyılda hammadde ve enerji sıkıntıları uluslararası ticaretin, iş gücü piyasalarının ve toplumların yaşam biçimlerini etkileyen devasa bir dönüşümü de beraberinde getirmiştir. Özellikle tekstil sektöründe ‘kullan at’ felsefesiyle şekillenen tüketim alışkanlıkları ciddi çevresel sorunlara yol açmaktadır. Konferansımızın sürdürülebilir bir gelecek için atılacak adımlara ve yeni fikirlere vesile olmasını dilerim.” dedi.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özdeş Çermik ise, “Düzenlemiş olduğumuz ‘Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşüm: Finans, Denetim ve İyi Uygulama Örnekleri’ konulu konferans ile sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımların sektörlere nasıl entegre edilebileceğini tartışmak ve iyi uygulama örneklerini paylaşarak bu alanda faaliyet gösterecek olanlara ilham vermek üzere bilim insanları ve alanında uzman kişilerle bu konferansı tertip ettik.” dedi.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım ise sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşümün önemi hakkında bilgiler verdi.

Yasım “Günümüzde dünya karşı karşıya olduğu çevresel sorunlarla mücadele etmek için yeni bir yol haritası arayışında Bu yol haritasının şekillendiği kavramlar ise sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm. Sürdürülebilirlik, doğal kaynakların korunması, çevresel etkilerin en aza indirilmesi ve sosyal refahın artırılması için atılan adımların birleşimidir. Yeşil dönüşüm ise bu hedeflere ulaşmak için çevre dostu ve yenilikçi teknolojilerin kullanımıyla şekillenen bir süreçtir.

Sürdürülebilirlik, yalnızca çevresel bir sorun değil, aynı zamanda ekonomik ve toplumsal bir gerekliliktir. İnsanlık, doğal kaynaklarını tükenme noktasına getirmiş ve iklim değişikliği, kirlilik biyolojik çeşitlilik kaybı gibi küresel krizlerle karşı karşıya kalmıştır. Bu krizlerin önüne geçebilmek için yeşil dönüşüm, sektörel bazda daha çevreci uygulamaların benimsenmesini, enerji verimliliği ve karbon salımının azaltılmasını amaçlamaktadır.

Sürdürülebilirlik, sadece doğayı korumakla kalmaz aynı zamanda toplumsal eşitsizlikleri azaltmaya ekonomik büyümeyi daha adil ve kapsayıcı hale getirmeye yönelik bir fırsat sunar. Bu süreç, yalnızca hükümetler ve büyük şirketler için değil, bireyler için de önemli bir sorumluluktur. Günlük hayatımızda aldığımız küçük ama etkili kararlar, örneğin geri dönüşüm yapmak, enerji tasarrufu sağlamak veya sürdürülebilir ürünler tüketmek, büyük bir değişimin parçası olabilir.

Son yıllarda çevre dostu uygulamalar ve sürdürülebilirlik konusu, küresel ticaretin önemli bir parçası haline gelmiştir. Karbon salınımını azaltmaya yönelik bu çabalar Avrupa Birliğinin çevre politikaları ile birleşerek, ticaretin geleceğini şekillendirmektedir. Avrupa Devletleri karbon salınımını ciddi bir oranda azaltma hedefine ulaşabilmek için dış ticaretinde karbon vergisi uygulamayı planlamaktadır. Bu vergi AB’nin ‘Yeşil Mutabakat’ (Green Deal) hedeflerinin bir parçasıdır ve özellikle Avrupa ile ticaret yapan diğer ülkeleri etkileyecek önemli bir düzenlemeyi ifade etmektedir.

Bugün burada iki ayrı oturum halinde yapılacak konferansla, farklı kurum ve kuruluşlardan programa katılan misafirler, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşümü farklı yönleri ve başarılı örnekler üzerinden ele alacak. Konferansın faydalı ve verimli geçmesini diler tüm katılımcılara teşekkür ederim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından oturum başkanlığını Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Balcı’nın yaptığı “Sürdürülebilirlik İçin Denetleme Mekanizmaları ve Önemli İpuçları” konulu ilk oturuma geçildi.

İlk oturum kapsamında Anka Danışmanlık Firmasından Sürdürülebilirlik Uzmanı ve Baş Doğrulayıcı Burcu Şimşek “Sürdürülebilirlik Raporları için Teknik Denetim” konulu, Justmaxit / Başdenetçi  Duygu Keleş “Sürdürülebilirlik Raporları İçin Sosyal Denetim” konulu, Vizyon Denetim Firmasından SMMM ve Bağımsız Denetçi Samet Kola “Sürdürülebilirlik Raporları için Mali Denetim” konulu, Orhun Teknoloji Firmasından CTO ve Kurucu Ortak Bahattin Uzun “Sürdürülebilirlik için Dijital Dönüşüm ve Yapay Zekâ” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Konferansın “Sürdürülebilirlik İçin İyi Uygulamalar, AR-Ge Faaliyetleri ile Yeşil Dönüşüm ve Finansman Olanakları” başlıklı ikinci oturumunda ise; Zorlu Tekstil Firmasından Ar-Ge Merkezi, Kalite ve Sürdürülebilirlik Müdürü Dr. Murat Yıldırım “Entegre Bir Tekstil İşletmesi için Sürdürülebilirlik Yol Haritası” konulu sunumunu; son olarak Baykan Denim Firmasından Sürdürülebilirlik ve Yönetim Sistemleri Yöneticisi Dilek Gümüş İlhan “Denim Sektörü ve Global Markalar için Sürdürülebilirlik” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Panelistlerin sunumlarının ardından salondaki dinleyicilerin sorularının cevaplanması ve günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile konferans sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.