KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, 24 TV’de ‘Tercih Rehberi’ Programına Konuk Oldu. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Onikişubat Belediyesi Kültür Müdürlüğüne Muhammed Kılıçsallayan atandı.

3. SAYFA, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, KÜLTÜR SANAT, YEREL HABERLER

UYUŞTURUCU MADDE TACİRLERİNE GEÇİT YOK!

3. SAYFA, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Pazarcık’ta 5 Büyüklüğünde Deprem meydana geldi.

3. SAYFA, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Büyükşehir’den Alternatif Güzergâh Uyarısı!

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, YEREL HABERLER

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, 24 TV’de ‘Tercih Rehberi’ Programına Konuk Oldu.

Bu haber 24 Temmuz 2024 - 19:59 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, 24 TV ekranlarında yayınlanan ‘Tercih Rehberi’ programına konuk oldu.

Tercih rehberi programında Ezgi Aşık’ın sorularını yanıtlayan Rektör Yasım, KSÜ ile ilgili genel bilgilerin yanında yeni dönem için yapılan hazırlıkları, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde uygulanması düşünülen yüz yüze eğitim ve öğrencilerin barınma imkânlarını, öğrenci yurt inşaatlarının durumunu, KSÜ’nün avantajlarına ve tercih sürecinde Kahramanmaraş’ı tercih edecek öğrencilerin merak ettiği konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Rektör Yasım “Bu yıl depremin yaralarını tamamen sarmış ve ayağa kalkmış bir şekilde tüm alanlarda yüz yüze eğitime geçeceğiz. Öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kampüs alanımızda iki ayrı bölgede yurt inşaatlarına devam ediyor.

Geçen yılki üniversite doluluk oranımız deprem nedeniyle verilen ekstra kontenjanlar ve 34 yaş üzeri kadın kontenjanı ile birlikte yüzde yüzün üzerinde gerçekleşti. Bu yılda tercih kılavuzunda gösterilen tüm bölüm ve programlarda benzer doluluk oranlarına ulaşacağımızı öngörüyoruz. Bu doğrultuda fiziki alanlarımızı ve sosyal imkânlarımızı gözden geçirerek gerekli hazırlıklarımızı tamamladık.

Henüz öğrenci almayan bölümlerimizi aktif hale getirmek için çalışıyoruz. Bu yıl ilk defa Felsefe Bölümü ile Bitki Koruma Bölümü öğrenci almaya başlayacak. Sağlık Bilimleri Fakültemizde ise Dil ve Konuşma Terapisi Bölümünü açtık. Seneye bu bölümümüz de öğrenci almaya başlayacak.” açıklamalarında bulundu.

KSÜ’de sağlık alanında gerçekleştirilen uygulamalara ve verilen eğitimlere de değinen Rektör Yasım “Deprem sonrasında şehrin sağlık yükünü omuzladık. Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanemizde uygulamakta olduğumuz döner sermaye sistemi ile araştırma hastaneleri arasında Türkiye’de sağlık çalışanlarına en yüksek oranda teşvik veren hastaneyiz. Bu sayede birçok branştaki personel açığını kapatarak hastanemizin ihtiyacı olan birçok eksiği tamamladık.

Son olarak hematoloji ve gastroenteroloji cerrahisinde ihtiyaç olan kadroları da hastanemize kazandırdık. Aynı zamanda onkoloji ve geriatri bölümlerinde de yakın zamanda hocalarımız göreve başlayacak. Tıp eğitimi için KSÜ’yü tercih edecek öğrenciler alanında uzman hekimlerden hekimlik mesleğini öğrenecek.” dedi.

Öğrencilerin neden KSÜ’yü tercihleri arasında bulundurması gerektiğine de değinen Rektör Yasım, “Ülkemizde üniversite eğitimi almak isteyen gençlerimizin ilk tercihleri batıdaki büyükşehirler olduğunu biliyoruz. Üniversite eğitimi konusunda bizler güçlü akademik kadromuz, fiziki ve sosyal donanımlarımız ve öğrenci odaklı yaklaşımlarımız ile batıdaki birçok üniversiteden daha kaliteli bir eğitim hizmeti sunmaktayız.

Aynı zamanda sağlık bilimleri, fen ve sosyal alanlarında batıdaki birçok üniversite ile yarışacak düzeydeyiz. Ayrıca diğer sağlık bilimleri fakültelerinin birçoğundan farklı olarak sağlık ve tıp eğitimi alan öğrencilerimiz alanında uzman olan hocaları ile birlikte vizite yaparak mesleğe başlamadan birçok deneyimi elde etme fırsatına da sahip.

Şunu da belirmek isterim ki KPSS’de 2 defa Türkiye birincisi çıkarma başarısına sahip olan bir üniversiteyiz. Hiç şüphesiz bu vermiş olduğumuz eğitimin kalitesi ile doğru orantılı. Öğrencilerin üniversite eğitiminin yanında en az bir yabancı dili de öğrenerek çok iyi düzeyde konuşabiliyor olmasını önemsiyoruz. Buna yönelik Yabancı Diller Yüksekokulumuzda öğrencilerimizin öğrenmek istediği yabancı dil ile alakalı kurslar düzenliyoruz. Ayrıca Erasmus programları ile yurt dışında protokol yaptığımız pek çok üniversite ile değişim programları gerçekleştiriyoruz.

Öğrencilerimizin sürekli gelişen ve değişen teknolojiyi yakından takip etmelerine yönelik fen fakültelerimizde oluşturmuş olduğumuz laboratuvarlar sayesinde AR-GE faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Bu sayede geçen yılki TEKNOFEST’ten ödülle dönen teknoloji takımlarımız oldu. Yapılan projeler ile öğrencilerimiz kendilerini ispatlama fırsatı yakalıyor.

Bunun yanında yaklaşık 50 ayrı öğrenci kulübümüz mevcut. Bu kulüplere sağlamış olduğumuz spor alanları, kültürel etkinlikleri gerçekleştirebilecekleri konser alanları aynı zamanda büyük organizasyon ve toplantıları gerçekleştirmeye yönelik kongre ve kültür merkezimiz mevcut. Ayrıca Güzel Sanatlar Fakültemizin yıl içinde yapmış olduğu kültürel faaliyetler var. Bu faaliyetler ile öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmelerine de imkân sağlıyoruz.

Bunlara ilave olarak çok güzel bir kampüs alanımız var. Şehirle iç içe olan yeşil bir ormanlık alanımız ve çevresini kuşatan masmavi bir baraj gölümüz mevcut. Öğrencilerimizin kendilerini iyi hissedecekleri bu alanlarda kampüs içinde bisiklet ile hem gezmelerini hem de derslerine bisiklet ile gidip gelmelerini sağlayacağız.

Üniversite tercihi yapacak olan tüm öğrencilere, hayalini kurdukları alanlara yerleşmeleri temennisinde bulunan Rektör Yasım, tüm öğrencilere başarılı bir tercih dönemi diledi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım’ın katıldığı ‘Tercih Rehberi’ programına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.