KAZANIMLARLA DOLU MESLEKİ EĞİTİM « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Başkan Görgel, Binevler’deki Toplu Konut Alanını İnceledi.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, ONİKİŞUBAT, YEREL HABERLER

Kahraman Miniklerin Hediyeleri Savaş Mağduru Çocuklara Umut Olmaya Gidiyor.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DÜNYA, GÜNDEM, YEREL HABERLER

“Ormanlar Kralı Aslan” Minikleri Eğlendirmeye Geliyor.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KÜLTÜR SANAT, YEREL HABERLER

Başkan Görgel, Binevler’de Esnaflarla Buluştu.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, ONİKİŞUBAT, YEREL HABERLER

KAZANIMLARLA DOLU MESLEKİ EĞİTİM

Bu haber 07 Ocak 2022 - 6:09 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından büyük önem verilen “meslekî eğitim” kapsamındaki Mesleki Eğitim Merkezleri, öğrencilerin becerilerini daha fazla artırmalarına, eğitim süreçlerinde maddî destek almalarına ve belirli süreçler sonunda kalfalık, ustalık veya usta öğretici belgesi almayı hak ederek mezuniyet sonrasında kendi iş yerlerini açmalarına imkân sağlıyor.

HAFTADA SADECE 1 GÜN OKULA GELEREK DİPLOMA SAHİBİ OLMA İMKÂNI

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Mesleki Eğitim Merkezleri’nde eğitim gören öğrenciler, haftada 1 gün okulda eğitim alırken 4 veya 5 gün işletmede çalışarak kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgeleri ile meslek lisesi diploması alıyor.

Ayrıca bu öğrenciler, eğitim boyunca aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.  9, 10, ve 11.sınıfta asgarî ücretin üçte biri (2022 yılı için 1.276 TL) kadar, 12.sınıfta ise asgarî ücretin yarısı (2022 yılı için 2.125 TL) kadar devlet desteği alıyorlar. Bununla birlikte eğitim yılı boyunca sigortaları devlet tarafından ödeniyor.

İlimiz genelindeki 58 meslek lisesi bünyesinde açılan Mesleki Eğitim Merkezleri’ne yıl boyunca kayıt yapılabilmektedir.

MEZUNİYET SONRASI İŞ YERİ AÇMA İMKÂNI

Sanayi sektörünün ve diğer sektördeki esnafların ihtiyacı olan çıraklar, ustaların ellerinde yetişiyor, ücretlerini ise devlet karşılıyor. Bu liselerden mezun olan öğrenciler, kendi iş yerlerini açabiliyorlar.

Mesleki Eğitim Merkezi mezunlarının iş bulma oranı, Türkiye genelinde % 90 dolayında olup istihdamın artırılması ve işsizliğin önlenmesi açısından bu okulların varlığı büyük önem arz etmektedir.

Ortaokul mezunu olan herkes yaş sınırı olmaksızın Mesleki Eğitim Merkezleri’ne kayıt yaptırabiliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.