Kahramanmaraş ve Hatay arasında Gönül Bağı kuruldu. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Büyükşehir İtfaiyesi, “Özel İtfaiyecilere” Kapılarını Açtı.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, YEREL HABERLER

Büyükşehir Ekim Ayı Olağan Meclisi Toplandı.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

Başkan Görgel: “Sebze ve Meyve Halimizde Yeni İş Yerlerini Teslime Hazırlıyoruz”

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EKONOMİ, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

Kahramanmaraş ve Hatay arasında Gönül Bağı kuruldu.

Bu haber 15 Ekim 2024 - 8:54 'de eklendi ve kez görüntülendi.

6. Şubatta Asrın felaketi deprem 11.ilimizi yıktı. Deprem En çokda Kahramanmaraş ve Hatay ilini yıktı. Acılarımızı paylaşmak için 12 Ekim tarihinde Gönül Bağı projesi adı altında Gönül bağını güçlendirmek için koordinatörlüğünü Aşir Alkaç ve Tahir Görenli’nin yaptığı muhteşem bir etkinlik hayata geçirildi.

Projeye Kitap otağı yayın evi, Kipaş Holding,Yayla Dağlılar yardımlaşma ve dayanışma  derneği başkanlığı,  Yayladağı Aba Güreşleri güreş ağası iş adamı Mehmet Çatak,Yayladağı Belediyesi, Payas Belediyesi, İskenderun belediyesi maddi ve manevi olarak katkı sundular.

Program Kipaş Holding bisiklet kulübünün bisikletcileri öncülüğünde sağlıklı yaşam için pedal çevir etkinliği ile başladı. Yayladağlı Bisikletli gençlerle Yayladağı merkezden Suriye sınırında bulunan Yayladağı Gümrük kapısına kadar olan etapta bisikletçiler pedal çevirip geldiler.

Bisiklet yarışına katılan katılımcıların tamamına İş adamı Mehmet Çatak  hediyelerini verdi.

Günün akşamında Kipaş Holding’in Bisiklet kulübü, Yayladağı belediyesinin sosyal tesislerinin yanında ormanların içinde mesire alanında kamp çadırları kurdular. Kamp ateşi yaktılar ve şairlerimiz ve ozanlarımız çok güzel şiirleriyle Türküleriyle unutulmaz bir gece yaşattılar.

Konserden sonra gece Yayladağında konaklandı. 13 Ekim tarihinde kahvaltıdan sonra Belen ilçesine geçildi. Belen’de şehitlik abidesi ziyaret edilip dualar okundu. Daha sonra Payas İlçesine hareket edildi. Heyet burada tarihi Payas kalesini ziyaret etti.

Kale içinde tarihi çarşı gezildi. 1357 yıllık zeytin ağacı dikkatleri çekti. Öğle saatlerinde Payas belediyesinin yemek ikramından sonra heyet İskenderun’a geçti. Şairler,Ozanlar, Bisiklet kulübü üyeleri  Kipaş Holdingden gelen heyet ve kalabalık bir gurup İskenderun sahilini gezdiler. Gemiyle deniz gezisi yapıldı. Akşamda İskenderun sosyal tesislerinde belediyenin vermiş olduğu akşam yemeğinden sonra İskenderun belediyesi Kültür sarayına geçildi. Saat 18:30 da Şairler ve Ozanlar programı gerçekleştirildi.

Şairler ve Ozanlar tarafından verilen  konser  ilgi ile izlendi.

MARAŞ HABERİN MERKEZİ’ne konuşan Tahir Görenli, kurmuş olduğumuz Gönül bağını gerçeğe dönüştürdük. İnsanlar çok mutlu oldu. Devamını istediler. Gönül bağının devam etmesi için seneye bahar aylarında Kahramanmaraş’ta ve diğer deprem yaşamış illerimizde de bu gönül bağının kurulması ve gerçekleştirilmesini diliyoruz dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.