Jandarma, Merkez ve İlçelerinde Operasyonlar sonrası detayları açıkladı. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Güney Bağlantı Yoluna Yeni Güzergah Açılıyor.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Büyükşehir, Dulkadiroğlu’nda Yenileme Çalışmalarını Sürdürüyor.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EKONOMİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Büyükşehir, Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Gönülleri Fethediyor.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, YEREL HABERLER

TKDK’dan IPARD Programı kapsamında desteklere ilişkin Basın Açıklaması!

3. SAYFA, EKONOMİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Jandarma, Merkez ve İlçelerinde Operasyonlar sonrası detayları açıkladı.

Bu haber 08 Ağustos 2024 - 12:42 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince İl Merkezi ve İlçelerinde gerçekleştirilen Operasyonel faaliyetlerin detayları kamuoyuyla paylaşıldı.

Yapılan açıklamada şu bilgiler verildi;

              Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca 01 – 07 Ağustos 2024 tarihleri arasında İlimiz Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde icra edilen faaliyetlerde;

  • İlimizde, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti ile Uyuşturucu Madde kullanma suçlarından (22) şüpheli hakkında yasal yapılmış olup, (1) şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.

Bu operasyonlarda;

(250) gram Skunk,

(35) gram Esrar,

(3) gram Metamfetamin maddesi,

(29) adet Sentetik uyuşturucu hap ele geçirilmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğümüzce;

 Aranan Şahıslara Yönelik Yapılan Operasyonlarda (192) şahıs yakalanmış olup, adli makamlara teslim edilmiştir.

(5) Yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan (4) şahısın, cezaları ve suçları;  

  • “Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık” suçundan aranan ve hakkında 6 YIL kesinleşmiş hapis cezası bulunanK. (E-32) isimli şahıs,
  • “Bilişim Sistemleri Ve Banka Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan aranan ve hakkında 8 YIL 6 AY 25 Gün kesinleşmiş hapis cezası bulunanF. (E-52) isimli şahıs,
  • “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak” suçundan aranan ve hakkında 5 YIL kesinleşmiş hapis cezası bulunanS. (E-25) isimli şahıs,
  • “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak” suçundan aranan ve hakkında 8 YIL 4 AY kesinleşmiş hapis cezası bulunan D. (E-28) isimli şahıs,

 Adli makamlardaki işlemlerinin ardından tutuklanarak, Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

  • Asayiş Şube Müdürlüğünce Yapılan operasyonlar neticesinde;

Türkoğlu İlçesinde,

  • Adet Ruhsatsız Av Tüfeği,

(1) Adet Kurusıkı Tabanca

Dulkadiroğlu İlçesinde,

(1) Adet Ruhsatsız Av Tüfeği

(1) Adet Ruhsatsız Tabanca

(2) Adet Av Tüfeği Fişeği

Elbistan İlçesinde,

(1) Adet Ruhsatsız Tabancı

(14) Adet Tabanca Fişeği

(1) Adet Av Tüfeği

Ekinözü İlçesinde,

(1) Adet Ruhsatsız Tabanca

(1) Adet Ruhsatsız Av Tüfeği

(6) Adet Tabanca Fişeği

Afşin İlçesinde,

(1) Adet Ruhsatsız Tabanca

(20) Adet Tabanca Fişeği

(3) Adet Ruhsatsız Av Tüfeği

Onikişubat İlçesinde,

(1)Adet Ruhsatsız Tabanca

(4)Adet Av Tüfeği

Pazarcık İlçesinde,

(1)Adet Av Tüfeği

Toplamda; (5) Adet Ruhsatsız Tabanca, (1) Adet Kurusıkı Tabanca (40) Adet Tabanca Fişeği,  (12) Adet Av Tüfeği, (2) Adet Av Tüfeği Fişeği ele geçirilmiştir.

  • Trafik Timleri tarafından (15.640) araç kontrol edilmiş, trafik kurallarını ihlal eden (450) araca cezai işlem uygulanmış, (95) araç trafikten men edilmiş ve alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen (13) şahsın sürücü belgesi geri alınmıştır.
  • Ayrıca, Trafik Jandarma Timleri tarafından,
  • Trafik Jandarması Timleri tarafından tüm ilçelerde eş zamanlı olarak Motosiklet Türü Araçların karıştığı kazaların önlenebilmesi maksadıyla özel trafik denetimi icra edilmiştir icra edilen özel trafik denetimine (15) Trafik Jandarması Timi (45) personel katılmış olup denetimde; (102) motosiklet kontrol edilmiş,  (1) motosiklet trafikten men edilmiştir.
  • Ayrıca Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarında ölümlerin yarısının motosiklet sürücüsü ya da yolcusu olduğu, motosiklet sürücüsü/yolcusunun incinebilir yol kullanıcısı olduğu belirtilerek motosikletlerde kask ile koruyucu tertibatının kullanımı ve önemi konusu başta olmak üzere genel trafik kuralları konusunda bilgilendirme yapılmıştır.
  • Dönem içerisinde trafik faaliyetleri esnasında iletişim kurulan (1.080) vatandaşa trafik kazalarının önlenebilmesi maksadıyla genel trafik kuralları konusunda eğitim verilerek bilgilendirici el broşürü dağıtılmıştır.
  • Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğünce; ülkemize kaçak yollarla girdiği anlaşılan ve çeşitli suçlara karışan, (5) Suriye uyruklu ve (5) İran uyruklu şahıs yakalanarak sınır dışı edilmek üzere gerekli işlemler başlatılmıştır.
  • Yol İzin Belgesi olmadan seyahat ettiği anlaşılan (10) Suriye Uyruklu şahsa ise toplam (410) TL idari para cezası uygulanmıştır.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca Gerçekleştirilen Diğer Faaliyetler;

  • Kahramanmaraş İli Onikişubat İlçesi Suçatı Mahallesinde, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında, vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan (1) adet Kızıl Şahin Kuşu muhafaza altına alınarak, tedavi ve bakımının yapılması için Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir.

           Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca halkın huzur ve güvenliğine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.