Gastromaraş Kahramanmaraş Mutfağına değer katıyor. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Onikişubat Belediyesi Kültür Müdürlüğüne Muhammed Kılıçsallayan atandı.

3. SAYFA, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, KÜLTÜR SANAT, YEREL HABERLER

UYUŞTURUCU MADDE TACİRLERİNE GEÇİT YOK!

3. SAYFA, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Pazarcık’ta 5 Büyüklüğünde Deprem meydana geldi.

3. SAYFA, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Büyükşehir’den Alternatif Güzergâh Uyarısı!

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, YEREL HABERLER

Gastromaraş Kahramanmaraş Mutfağına değer katıyor.

Bu haber 07 Temmuz 2024 - 9:00 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kahramanmaraş’ta Mürüvvet Nazlı Alparslan ve Gökhan Büyükdereli ortaklığında şehre kazandırılan Gastromaraş Mürüvetin Mutfağı Mutfak Akademisi Kahramanmaraş Mutfağını kayıt altına alırken hem tanıtıyor hem de değer katıyor.

Biz burada öncelikle Kahramanmaraş’ın Mutfak hafızasını oluşturmaya çalışıyoruz. Buraya gelenler Kahramanmaraş yöresine ait zahirelik ürünler,tarhana,biber salçası,domates salçası ve bu ürünlerin en doğal halini katkısız halini bulacaklar diyen Mürüvvet Nazlı Alparslan,Kahramanmaraş’ın kendine has yemeklerini hem dondurulmuş olarak hem de isteğe bağlı kişi sayısınca sipariş olarak verebilecekler. Gastromaraş’ta 5,10,20 kişilik olarak Maraş’ın orjinal yemekleri de hazırlanıp servis ediliyor. Bizim böyle bir mekanı açmamızda ki asıl amaç da biz burada Kahramanmaraş’ın yemeklerinin tanıtımını yapıyoruz.Burada hem okullardan hem de Üniversitelerden gelen öğrencilerimiz oluyor. Onlara özel dersler veriyoruz. Ayrıyeten buraya gelip biz Maraş’ın yemeklerini yapmayı öğrenmek istiyoruz. İşte sarma sarmayı,içli köfte yapmayı,ekşili aya sulusu yapmayı öğrenmek istiyorum diyenler içinde eğitim hizmeti veriyoruz. Bu sektörde MYK Belgesi almak isteyenleri  sınav öncesi hazırlıyoruz. Bu arada da Kentin mutfak hafızasını bir taraftan oluşturmaya çalışıyoruz dedi.

Ben Yemek kitabı yazarıyım diyen Mürüvvet Nazlı Alparslan, Kahramanmaraş merkezde 250 yemeğin tarifini oluşturduk. Maraş yemeklerinin nasıl yapıldığının tarifleri oluşturuldu. Kahramanmaraş yemek kültürünü bizden bir sonraki nesile aktarmak istiyoruz dedi.

Gastromaraş aslında Gökhan Büyükdereli’nin kurduğu bir Dernek ismiydi. Benim de Mürüvvetin Mutfağı olarak yıllardır bir birikimim vardı özellikle de bir Kitap yazarlığı. Babam Yaşar Alparslan’ın çalışmalarıyla birlikte böyle bir idealimiz vardı. Bir tarafta Maraş yemekleri yapılsın. Bunların tanıtımı olsun. Sonra bunlar kayda alınsın. Bir sonraki nesile aktarılsın. İdealimiz buydu diyen Mürüvvet Nazlı Alparslan, İnsan, geçmişte yediği neyse odur. Bizim geçmişten gelen aile reçetelerimiz,ailelerimizden gelen tarifler bugün bizim  karakterimizi,şahsiyetimizi belirleyendir aslında. Gökhan beyin de bu yönde gayreti çabası devam ediyor. Bir araya geldik ve böyle bir mekan ortaya çıkardık. Yolu düşen herkesi bekliyoruz dedi.

Gastromaraş Mürüvvetin Mutfağı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezini Kahramanmaraş’a doğru geçtiğinizde solda sizleri bekliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN