CORONA VİRÜSE KARŞI, EN MUCİZEVİ BESİN BAL! « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Büyükşehir İtfaiyesi, “Özel İtfaiyecilere” Kapılarını Açtı.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, YEREL HABERLER

Büyükşehir Ekim Ayı Olağan Meclisi Toplandı.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

Başkan Görgel: “Sebze ve Meyve Halimizde Yeni İş Yerlerini Teslime Hazırlıyoruz”

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EKONOMİ, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

CORONA VİRÜSE KARŞI, EN MUCİZEVİ BESİN BAL!

Bu haber 12 Mart 2020 - 6:48 'de eklendi ve kez görüntülendi.

CORONA VİRÜSE karşı herkes birşey öneriyor. El temizliği, dengeli beslenme, bağışıklık sistemini güçlü tutma. Elbette hepsi doğru ve değerli.

Benim tavsiyem ise mucize besin bal.. Çünkü,  2003 Yılında Şifa Bal  diye bir işyeri açmıştım, Gaziantep’te. Tanıtım içinde sağlam kaynaklardan Bal ile ilgili çok ciddi bilimsel  araştırmaları inceledim ve yaptım. Evimizin mutfağını adeta laboratuvara çevirmiştim. Ciddi bilimsel deneyler de yaptım. Bu araştırmaları da bir katalog hâlinde bastırmıştım o dönem. Tabi bal ticaretini bıraktım ama evimde yüksek oranda kaliteli bal tüketimini ihmal etmedim. Ve tüketimi az da olsa düzenli yaptığımızda  ailecek ne grip ne de nezle oluyoruz.

  Neden mi ?

Bu araştırmaların birinde bir Japon bilim adamının  doktorasını incelemiştim. Hatırladığım, “çiçek balında 24 çeşit düşük dozajlı zehir tespit etmiş. Bu zehirler vücuttaki 24 farklı savunma mekanizmasını harekete geçiriyor ve vücut direncini çok güçlü tutar” diyordu.

  1. Balda vücudun ihtiyacı olan bir çok vitaminlerin mevcut olduğu, hiçbir besinde bu denli zengin çeşidin bulunmadığı, şeklindeydi.
  2. Çocuklarda zeka gelişimini %15 oranında katkı sağladığı verisi idi.

Yanlış anlaşılmasın, arım da yok, bal ticaretim de çok geride kaldı. Ama bu dönemde bu bilgileri paylaşmasam vebal olurdu. Anadolu’da çok kaliteli ve saf bal çeşitleri var, araştırıp, bulunuz ve  günde bir kaşık ta olsa tüketiniz…

Selam ile..

 

İSMAİL ÇELİKismailcelik@gmail.com

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.