Büyükşehir, Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni’ne Ev Sahipliği Yapacak. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

haberdar ol

İlk Sen Haberdar Ol!Web bildirim ile, önemli gelişmelerden anında haberdar olmak ister misiniz?
Daha SonraBildirimleri Al
SON DAKİKA

Türkoğlu’nda 32 kişi gözaltına alındı.

3. SAYFA, ASAYİŞ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Doğayla İç İçe Bir Yaz İçin Büyükşehir’den Yeşil Alanlarda Estetik Dokunuş.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, YEREL HABERLER

Büyükşehir’in Zararlılara Karşı Farkındalık Semineri Türkoğlu’nda Devam Etti.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Büyükşehir, Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni’ne Ev Sahipliği Yapacak.

Bu haber 08 Nisan 2025 - 11:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Edebiyatın Başkentinde Kültür Sanata Bir Katkı Daha…

Büyükşehir, Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni’ne Ev Sahipliği Yapacak.

Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle 9 – 12 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek “Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni” programında, Türkiye’nin dört bir yanından ve Fransa, Tunus, İngiltere ile Almanya gibi farklı ülkelerden gelen anlatıcılar ve edebiyatçılar, gençlerle buluşacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şiir ve edebiyatın kalbinin attığı şehirde kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerine bir yenisini daha ekliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle, şehirde “Uluslararası Dünya Anlatıcılar Şöleni” düzenlenecek. Edebiyatı ve sözlü anlatım sanatlarını merkeze alan bu önemli şölen, 9 Nisan Çarşamba günü saat 10.30’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlayacak.

Türkiye ve Dünyanın Dört Bir Yanında Edebiyatçılar Şehre Gelecek

12 Nisan Cumartesi gününe kadar devam edecek etkinlikte, Türkiye’nin dört bir yanından ve Fransa, Tunus, İngiltere ile Almanya gibi farklı ülkelerden gelen anlatıcılar ve edebiyatçılar, gençlerle buluşacak. Şölen kapsamında katılımcılar; masal, hikâye ve sözlü anlatım geleneği üzerine sunumlar gerçekleştirecek, kültürler arası etkileşim sağlanacak ve farklı anlatım teknikleri uygulamalı olarak deneyimlenecek. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, bu etkinliğin özellikle öğrenciler açısından kültürel farkındalığı artırmak ve anlatı geleneğinin önemini vurgulamak adına büyük bir fırsat olduğunun altı çizildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.