Başkan Yılmazcan; “Devletimiz tüm Kurumlarıyla Pazarcık halkımızın yanında” « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Onikişubat’ta Ahır Dağı Caddesi, 8 Kasım’a Kadar Trafiğe Kapatıldı.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, YEREL HABERLER

Büyükşehir Türkoğlu’nun Ana Caddesinde Asfalta Başladı.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Kültür Sanat Sezonu Prof. Dr. Yılmaz Söyleşisiyle Devam Edecek.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İLÇE HABERLERİ, KÜLTÜR SANAT, YEREL HABERLER

Başkan Yılmazcan; “Devletimiz tüm Kurumlarıyla Pazarcık halkımızın yanında”

Bu haber 25 Nisan 2023 - 8:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde yaşanan Hortum felaketi sonrası bölgeye Geçmiş olsun ziyaretleri devam ediyor. İstanbul’da faaliyet gösteren Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu (MARAŞFED) Başkanı Uğur Yinanç’da Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan’ı ziyaret ederek Geçmiş olsun dileklerini iletti ve Hortum felaketi yaşanan bölgeyi gezdi.

Ziyarette MARAŞ HABERİN MERKEZİ’ne konuşan MARAŞFED Başkanı Uğur Yinanç, 6 Şubat tarihinde yaşanan Deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken bir de Hortum felaketi bölgeyi derinden etkiledi. En fazla da Pazarcık İlçemiz etkilendi. Bu vesile ile geçmiş olsun ziyaretine geldik. Başkanımıza ilgi,alaka ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.Rabbim böylesi afetleri bir daha yaşatmasın diyoruz dedi.

MARAŞ HABERİN MERKEZİ Sitemize özel Röportaj veren Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, yaşanan Deprem felaketi sonrası Devletimizde Milletimizde el ele tüm kurumları ile Pazarcık İlçemizdeydiler diyerek, Buruk bir bayram geçiriyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.  Depremde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum. Biz yaşadık, cenabı Allah bu aziz milletimize bir daha bu acıyı yaşatmasın. Depremin ilk gününden itibaren beni yalnız bırakmayan konfederasyon başkanımıza ilk günden bugüne kadar bize destek verdi, güç verdi, omuz verdi, maddi ve manevi her türlü yardımını bizden esirgemedi bu yüzden huzurunuzda kendisine teşekkür ediyorum. Bugünde hem bayramlaşmaya hem de dün ikinci bir felaketimizi yaşadık onun içinde geçmiş olsun ziyaretine geldi. Sayın başkanımın bu nazik ziyaretinden dolayı kendisine ilçem adına çok teşekkür ediyorum dedi.

Bugünkü tarih itibariyle Pazarcık normale dönüyor. Çarşı konteynerlerimiz faaliyete geçti. 400 esnafımız iş başı yaptı. Kalıcı toki konutlarına gelince; 850 tane kalıcı toki konutumuzun temelleri atıldı. Yedi ayda anahtar teslimi yapılacak. Dünkü tarih itibariyle de 950 tane konutumuzun ihalesi yapıldı. Yakında da müteahhit firma gelip başlayacak.  Çevre Bakanlığımızdan bize yerleşim alanları ile ilgili bir çalışma yapmamızı istediler. Bizde çevre bakan yardımcımızı, hanımefendiyi Pazarcık’a davet ederek yerinde inceleme yaptık. Pazarcıkta iki tane yerleşim alanı tespit ettik. Birinci yerleşim alanı bağdınısağır mahallesindeki hali hazırdaki toki konutlarının olduğu alıçlı tepe, diğeri de ziyaret tepesinin arkasındaki incirli mahallesi. İlk etapta bağdınısağır mahallesinde 1900-2000 aralığında ki kalıcı toki konutlarının ihalesi yapıldı. İnşaatına başlandı. İki bloğun kaba inşaatı bitti. Bayrama müteakipte incirli mahallesinde 1500 tane kalıcı toki konutlarının inşallah ihalesi yapılarak temelini hep birlikte atacağız. İki yerleşim alanında da dörder bin tane olmak üzere toplam 8000 adet kalıcı toki konutu inşa edeceğiz diyen Yılmazcan,  Mahallelerimizdeki kalıcı köy evlerine gelince, Çarşamba günü AFAD’dan ve Çevre Bakanlığından gelerek Sayın Kaymakamımla da birlikte muhtarlarımızla beraber bir toplantı yapacağız. O bölgenin fay hattından geçip geçmediğini tespit ederek, o konuda da yol haritamızı çizerek en kısa zamanda mahallelilerimizi de evlerine kavuşturacağız. Kalıcı konteynerlere gelince koordinatör valimiz Bülent Tekbıyıkoğlunun önderliğinde Pazarcık bedesten çarşısı, Kocaeli valimizin yaptırdığı Kocaeli çarşısı olmak üzere iki çarşımız faaliyete geçerek esnafımızın hizmetine sunulmuştur. Yine aynı zamanda Pazarcık Devlet Hastanesi civarında çalışmalarımız devam ediyor.  Kasaplar çarşısı dediğimiz birinci raddede belli bir miktarda çarşı konteyner de kuralar çekilerek esnafımız önümüzdeki haftadan itibaren faaliyete geçecek. Böylece esnafımızı da rahatlatmış olacağız. 400 esnafımıza hemen gelerek ticaretin canlanması konusunda yapmış oldukları gayretten dolayı kendilerine de esnafımıza da teşekkür ediyorum dedi.

Hortum felaketine ilişkin de bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Pazarcık olarak üzülerek söylüyorum bir felaket yaşadık, can kaybımız var. Biz hortum fırtına olduktan sonra kriz masasında Kırklareli valimizin koordinesinde kriz masası oluşturuldu. İçişleri bakanımız sağ olsun şimdiki Maraş valimizi koordinatör valimizle birlikte çalışması konusunda talimat verdi. Ve olaya hemen müdahale etti. Pazarcık belediyesi fen işleri müdürlüğünün araç ve gereçleri, AFAD’ın araç gereçleri, UMKE, ANDA ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin bütün araç ve gereçleri ile beraber müdahele edildi. Birkaç sokağımız caddemiz ulaşıma kapalıydı ve bunlar açıldı. Sayın valimin talimatlarıyla, 200 çadır yok olmuştu ve hemen TSK ve JGK tarafından gelen çok kıymetli fedakâr kahraman askerlerimizin yardımlarıyla aynı bölgeye 200 tane yeni çadır kurularak gece 11’e kadar çalışma yapıldı. Sayın Tarım Bakanıma da teşekkür ediyorum. Olayı duyar duymaz olay yerine geldi Büyükşehir Belediye Başkanım ve İl Başkanımla beraber. Bizde onlar gelmeden önce hastanede yaralılarımızı ziyaret ettik. Yapılacakları sayın valim talimat verdi. 17 hemşehrimiz Maraş’a sevk edildi. Ama maalesef 20 yaşında bir gencimizi kaybettik. Bir gencimiz de yoğun bakımda.  Dualarınız bekliyoruz. Allah bir daha bu felaketleri yaşatmasın.   Biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bize güven duymaya devam etsinler devletimiz burada, milletimiz burada. Allah bizi kendilerine karşı mahçup eylemesin. Kıymetli başkanımın buraya kadar gelerek, hakkı ve sabrı bize tavsiye ettiği için bu nezaketinden dolayı Pazarcık Belediye Başkanı olarak kendisine teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum dedi.

MARAŞFED Başkanı Uğur Yinanç, Deprem sonrası hayatını kaybedenler için oluşturulan Deprem şehitliğine geçerek burada duada bulundu ve vefat edenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.