Kahramanmaraş’taki korona krizini hep birlikte daha iyi yönetebiliriz! « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Başkan Görgel, Mahalle Ziyaretlerini Dulkadiroğlu’nda Sürdürdü.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DULKADİROĞLU, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, SİYASET

Başkan Görgel, Binevler’deki Toplu Konut Alanını İnceledi.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, ONİKİŞUBAT, YEREL HABERLER

Kahraman Miniklerin Hediyeleri Savaş Mağduru Çocuklara Umut Olmaya Gidiyor.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DÜNYA, GÜNDEM, YEREL HABERLER

Kahramanmaraş’taki korona krizini hep birlikte daha iyi yönetebiliriz!

Bu haber 02 Nisan 2020 - 6:50 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Harun Çetin, tüm dünyada olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da Korona Virüsle mücadelede etkin çalışma yapıldığını Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun aldığı kararlar uygulandığını, krizle mücadele de en etkin yöntemin ise sahada görev yapan sağlık çalışanlarından ve sağlık kuruluşlarından gelen bilgilerle eylem planının güncellenmesi ile olacağını söyledi.

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Harun Çetin, Kahramanmaraş’ın korona virüsle yaptığı mücadeleyi, sağlık çalışanlarının çalışma sürelerinin iyileştirilmesi ve mücadele de başarıyı getirecek yollarla ilgili bir açıklama yaptı.

KORUYCU EKİPMAN EKSİKLİĞİNİN GİDERİLMESİ GEREKİYOR

Yaşanan bu hassas süreçte sağlık çalışanlarının önemi bir kat daha artarken, sağlık çalışanlarının koruyucu ekipmanlara kolayca ulaşması gerektiğini ve sahadan gelen bilgilerle oluşturulan yol haritasına büyük katkı verebileceklerini belirten Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Harun Çetin; “Tabip odası olarak sahadaki sağlık çalışanlarımızdan gelen bilgiler ışığında, eylem planlarının güncellenerek ve bu bilgilere açık olarak krizin daha iyi yönetileceğini düşünüyoruz. Korona Virüsle mücadele de sahada görev yapan hekimlerimizin bilgisine başvurmak, gelen bilgiler ışığında planlanan yol haritasını güncellemek, tüm aile hekimleri, hastaneler ve Tıp Fakültemizle birlikte bu süreci yöneterek başarı sağlanacağını düşünüyorum.” Dedi.

FAKÜLTEMİZİNDE EKSİKLERİNİN GİDERİLMESİ GEREKİR

KSÜ Tıp Fakültesi hastanesinde konusunda uzman bir birinden değerli hekimlerin görev yaptığını da anımsatan Çetin; “Üniversitede yetişmiş hocamız çok. Konunun ehli olmuş, halk sağlığı uzmanı, enfeksiyon uzmanı ve bu konu ile ilgili yıllarını vermiş Doçent olmuş, Profesör olmuş hekimlerimiz var. Bu krizin atlatılmasında Fakültemizdeki hocalarımızın da tedavi süreçlerinde ekipman desteklerinin verilmesini istiyoruz. Acilen fakültemize de destek verilmeli ve eksikleri giderilmelidir. Fakültemiz de bu krizin atlatılmasında önemli kurumlardan bir tanesidir. Hekimlerimizin daha verimli olabilmeleri için tüm sağlık kuruluşlarına koruyucu ekipman ve gerekli ilaç desteği verilmesini istiyoruz, bu çağrımıza valiliğimiz başkanlığındaki Pandemi kurulunun sahip çıkacağını düşünüyoruz” diye konuştu

ÜÇ BASAMAKLI MÜCADELE SİSTEMİ

Korona virüsüne üç basamaklı mücadele edilmesi gerektiğinin de altını çizen Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Harun Çetin oda olarak krizle mücadeledeki en etkili yöntemi önererek şöyle konuştu; “İlimizde, tüm Türkiye’de ve dünyada da böyle yönetiliyor. Birinci basamak sağlık hizmetleri; insanları koruyucu mekanizmalara yönlendirmek ve hastalıkların yayılmasını önleyen ana kademedir. Birinci basamakta hasta olan kişilerin karantinaya alınarak toplumdan uzaklaştırılması da birinci aşamanın son fazıdır.

TÜM HASTANELER ENFEKTE EDİLMEMELİ

İkinci basamakta ise hastaneye gelen hastalarımızın yönetimi var. İkinci basamakta; Pandemi Hastanesi olarak görev yapacak hastanemizin hekim ve donanım olarak en üst seviyede hizmet veren hastanelerimizden başlayarak, ihtiyaç duyuldukça diğer hastanelerimizi de sırayla bir bir kullanalım. Gerekirse Pandemi hastanemizdeki cihazlar yetersiz kaldığı durumda diğer hastanelerimizin ekipmanlarını steril hale getirerek bu hastanemize montaj yapılsın. Bu yöntemle Korona Virüs kaynaklı hastalarımızın tedavi süreçlerinin hastanelerimizin tümünü enfekte etmeden bir hastaneden başlayarak yönetilmesinin daha uygun olacağını benimsiyoruz. Şehrimiz insanları, hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız için de uygun olacağını düşünüyoruz, bu konuda da yetkililerimizin hassasiyetini bekliyoruz.

TIP FAKÜLTEMİZİN İHTİYAÇLARINA ÖNEM VERİLMELİ

Üçüncü basamak olarak ise; ilimizde zaten Tıp Fakültesi hastanemiz var. Şuan devam eden sistemde Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Covid 19 teşhisi konmuş veya şüphesi olan hastalarımız ile diğer hastalarımıza aynı anda hizmet ediliyor. Bu tedavi süreci de gerek hekim gerek sağlık çalışanlarımızın koruyucu ekipmana kolay ulaşmalarının önemini artırıyor. Tabip Odası olarak koruyucu ekipmanın İl Pandemi Kurulu tarafından desteklenmesi, Covid 19 hastaları için gerekli ilaç ve ekipman desteğinin ise Sağlık Bakanlığımız tarafından tedarik edilmesinin daha iyi olacağı aşikardır. Bu konuda çalışmaların hızlandırılması hizmetin sürekliliği için şarttır.”

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN BİR TALEBİ VAR

Mücadele kapsamında tüm dünyanın sağlık çalışanlarını gıpta ile izlediğini dile getiren Çetin, bunun karşılığında ise sağlık çalışanlarının hem kendinin hem de ailesinin hayatını riske atarak hizmet vermeye devam ettiğini belirtti. Sağlık çalışanlarının bugün vatan savunması yaptığına dikkat çeken Çetin; “Kimi askerde vatanı savunur, kimisi sağlık hizmeti vererek vatanını korur. Kimisi yöneticilik yaparak, kimisi gazetecilik yaparak, kimisi de STÖ yöneticiliği yaparak vatan savunması yapar. Bunların hepsi de halka hizmet için çalışıyor. Burada da sağlık ordumuzun vefakârca yaptığı bir hizmet var. Hatta sahadan gelen hekimlerimizin ve sağlıkçılarımızın da bu konuda bir talebi var. Askerimizi vatan savunması yaparken nasıl şehit düştüyse, korona virüs ile canla başla çalışan sağlık personeli de yaşamını yitirdiği zaman şehit ve gazi statüsünde sayılmasını istiyoruz. Hekimlerimizde zaten vatan savunması yaptığı, halkı korumak için hizmet ettikleri gece gündüz çalıştıkları için böyle bir talepleri var.” Dedi

VATANDAŞIMIZINDA BU MUCADEELDE BIZE DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Korona Virüsle mücadele kapsamında vatandaşların da sağlık çalışanlarına yardımcı olmasını isteyen Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Harun Çetin; “vatandaşlarımıza sık sık evde kalmaları konusunda uyarılar yapılıyor ve bu uyarılara uyulmasını istiyoruz. Çünkü bu tür salgın hastalıklarını önlemenin en iyi yolu temasın önlenmesi, iyi bir izolasyon, iyi bir hijyenden geçer. Bu konuda her bireyin sorumluluğu vardır.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.