KSÜ Tarım Ekonomisi Bölümünden, TMO Kahramanmaraş Başmüdürlüğü’ne Ziyaret. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Başkan Görgel, Binevler’deki Toplu Konut Alanını İnceledi.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, ONİKİŞUBAT, YEREL HABERLER

Kahraman Miniklerin Hediyeleri Savaş Mağduru Çocuklara Umut Olmaya Gidiyor.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, DÜNYA, GÜNDEM, YEREL HABERLER

“Ormanlar Kralı Aslan” Minikleri Eğlendirmeye Geliyor.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KÜLTÜR SANAT, YEREL HABERLER

Başkan Görgel, Binevler’de Esnaflarla Buluştu.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, ONİKİŞUBAT, YEREL HABERLER

KSÜ Tarım Ekonomisi Bölümünden, TMO Kahramanmaraş Başmüdürlüğü’ne Ziyaret.

Bu haber 05 Aralık 2024 - 14:09 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü öğrencileri, Mesleki Uygulama dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Mücahit Paksoy ve Arş. Gör. Semiha Çetinkaya eşliğinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kahramanmaraş Başmüdürlüğü’ne ziyaret gerçekleştirdi.

TMO Kahramanmaraş Şubesi Baş Müdürü Yusuf Koçyiğit ve Baş Müdürlük görevlileri eşliğinde ürün silolarını gezen öğrenciler, görevlilere sorular sorarak bilgiler aldı.

Türkiye’nin 35 farklı ilde Toprak Mahsulleri Ofisi Ofisinin bulunduğunu aktaran görevliler Kahramanmaraş merkezde 1 Başmüdürlük, Elbistan ilçesinde ise 1 Ajans Amirliği bulunduğunu belirtti.

Ürün alımına dair bilgiler aktaran görevliler TMO’nun kâr amacı taşımayan piyasada ürün fiyatlarının dengelenmesi hususunda önemli faaliyetler üstlenen bir kuruluş olduğunu aktardı.

Çiftçilerden ürün alımında ilk olarak ürüne ait numenin alındığını ve protein tayin cihazı ile alınan numuneye ait ürün değerlerinin ölçüldüğünü bu sayede uzmanlar tarafından da fiyatlanmanın yapıldığı bilgisi öğrencilerle paylaşıldı.

Silolara ait bilgilerde veren yetkililer Kahramanmaraş’ta toplam 320 bin ton ürün alabilecek 9 adet lisanslı deponun bulunduğunu ve bu depoların sürekli olarak görevliler tarafından ölçümler yapılmak suretiyle zararlılardan, nem ve rutubet gibi doğal etkenlerden korunduğunu belirtti.

Türkiye’nin değişik bölgelerinden öne çıkan ürünlerin TMO silolarında depolandığını aktaran görevliler Kahramanmaraş’ta özellikle arpa, buğday, mısır ve nohut gibi ürünlerin, bölgesel olarak bakıldığında ise Ege’de üzüm, Trakya da pirinç, İç Anadolu Bölgesinde mercimek, Karadeniz Bölgesinde Fındık gibi ürünlerin silolarda depolanarak muhafaza edildiğine dikkat çekti.

Ziyaret, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona ererken ziyaret sayesinde öğrenciler, TMO’nun çalışma sistemi, ürün borsaları, çiftçinin mahsulünü satışı ve mahsulün TMO silolarında depolanması hakkında önemli bilgilere sahip oldu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.