JANDARMA’DAN BASIN DUYURUSU « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Güney Bağlantı Yoluna Yeni Güzergah Açılıyor.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Büyükşehir, Dulkadiroğlu’nda Yenileme Çalışmalarını Sürdürüyor.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EKONOMİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Büyükşehir, Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Gönülleri Fethediyor.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, YEREL HABERLER

TKDK’dan IPARD Programı kapsamında desteklere ilişkin Basın Açıklaması!

3. SAYFA, EKONOMİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

JANDARMA’DAN BASIN DUYURUSU

Bu haber 15 Ağustos 2024 - 8:48 'de eklendi ve kez görüntülendi.

              Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca 08 – 14 Ağustos 2024 tarihleri arasında İlimiz Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde icra edilen faaliyetlerde;

İlimizde, Yasadışı (Kenevir) Ekim, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti ile Uyuşturucu Madde kullanma, (5607) Sayılı Kaçakçılık Kanuna Muhalefet, suçlarından (57) şüpheli hakkında yasal yapılmıştır.

Bu operasyonlarda;

(11) kök Kenevir Bitkisi,

(76) gram Esrar,

(34) gram Metamfetamin,

(8) gram Eroin maddesi,

(117) adet Sentetik uyuşturucu hap,

(2) ton Kıyılmış Tütün,

(1) adet Ruhsatsız Av Tüfeği ele geçirilmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğümüzce;

 Aranan Şahıslara Yönelik Yapılan Operasyonlarda (185) şahıs yakalanmış olup, adli makamlara teslim edilmiştir.

(5) Yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan (2) şahısın, cezaları ve suçları;

  • “Herkesin Girebileceği Bir Yerde Bırakılmakla Birlikte Kilitlenmek Suretiyle Hırsızlık ve Oto Hırsızlığısuçundan aranan ve hakkında 27 Yıl 9 Ay 20 Gün kesinleşmiş hapis cezası bulunanK. (E-30) isimli şahıs,
  • “Adet Gereği Açıkta Bırakılan Eşya Hakkında Hırsızlık” suçundan aranan ve hakkında 16 Yıl 10 Ay 7 Gün kesinleşmiş hapis cezası bulunanA. (E-24) isimli şahıs,

Adli makamlardaki işlemlerinin ardından tutuklanarak, Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

  • Asayiş Şube Müdürlüğünce Yapılan operasyonlar neticesinde;

Dulkadiroğlu İlçesinde,

(1) Adet Ruhsatsız Av Tüfeği

Elbistan İlçesinde,

(1) Adet Ruhsatsız Tabancı

(29) Adet Tabanca Fişeği

(4) Adet Av Tüfeği

Afşin İlçesinde,

(7) Adet Ruhsatsız Av Tüfeği

(185) Adet Tabanca Fişeği

(1) Adet Kurusıkı Tabanca

Onikişubat İlçesinde,

(1)Adet Ruhsatsız Av Tüfeği

Nurhak İlçesinde,

(1)Adet Ruhsatsız Tabanca

Andırın İlçesinde,

(3)Adet Ruhsatsız Av Tüfeği

Göksun İlçesinde,

(5)Adet Ruhsatsız Tabanca

Toplamda; (2) Adet Ruhsatsız Tabanca, (1) Adet Kurusıkı Tabanca (214) Adet Tabanca Fişeği,  (21) Adet Av Tüfeği ele geçirilmiştir.

  • TEM Şube Müdürlüğü tarafından;
  • 14 Ağustos 2024 tarihinde ile icra edilen Şehit J.Asb.Kd.Çvş. Ali KURT (2024/85) Operasyonunun icrası esnasında, Ekinözü ilçesi kırsalında BTÖ mensupları tarafından geçmiş yıllarda kullanıldığı değerlendirilen (2) adet depo içerisinde muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiş Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile tahkikata başlanılmıştır.
  • Trafik Timleri tarafından (16.687) araç kontrol edilmiş, (114) araç trafikten men edilmiş ve alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen (9) şahsın sürücü belgesi geri alınmıştır.
  • Ayrıca, Trafik Jandarma Timleri tarafından,
  • Trafik Jandarması tarafından, Trafik denetimleri esnasında otobüs kazalarının ve kaza sonucu can kaybı ve yaralanmaların en aza indirilmesi maksadıyla; (4) Şehirlerarası taşıma yapan yolcu otobüsü denetlenmiş, (8) sürücü (8) personel ve (118) yolcu olmak üzere toplam (134) otobüs kullanıcısına yakın dönemde meydana gelen otobüs kazaları örnek gösterilerek; dinlenme sürelerine dikkat edilmesi, yolcuların emniyet kemeri takmasının zorunlu olduğu ve meydana gelebilecek kazalarda yaralanmaların ve can kayıplarının azaltılmasında en büyük etken olduğu konularında eğitim verilmiştir.
  • Hızdan kaynaklı meydana gelen kazaların önlenebilmesi maksadıyla Radar denetimi, Motosiklet türü araçların karıştığı kazaların önlenebilmesi maksadıyla Motosiklet sürücülerine yönelik denetim Alkollü olarak araç kullanan sürücülerin karıştığı kazaların önlenmesi maksadıyla Alkol denetimi icra edilmiş olup bahse konu özel denetimlere kararlılıkla devam edilmektedir.
  • Dönem içerisinde trafik faaliyetleri esnasında iletişim kurulan (1.249) vatandaşa trafik kazalarının önlenebilmesi maksadıyla genel trafik kuralları konusunda eğitim verilerek bilgilendirici el broşürü dağıtılmıştır.
  • Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğünce; ülkemize kaçak yollarla girdiği anlaşılan ve çeşitli suçlara karışan, (15) Suriye uyruklu şahıs yakalanarak sınır dışı edilmek üzere gerekli işlemler başlatılmıştır.
  • Yol İzin Belgesi olmadan seyahat ettiği anlaşılan (19) Suriye Uyruklu şahsa ise toplam (279) TL idari para cezası uygulanmıştır.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca Gerçekleştirilen Diğer Faaliyetler;

  • Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliğince 09 Ağustos 2024 Çarşamba günü Onikişubat ilçesinde bulunan Expo Alanı Konteyner kentinde (220) kadın ve (172) Erkek vatandaşlara ‘’Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konusunda bilgilendirme yapılarak kadınların telefonlarına KADES uygulaması indirmesi sağlanmıştır.
  • Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliğince 13 Ağustos 2024 Salı günü Pazarcık ilçesinde bulunan (152) erkek vatandaşlara ‘’Kadına El Kalkamaz ” konusunda bilgilendirme yapılmıştır.

           Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca halkın huzur ve güvenliğine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.