Jandarma, 2 haftalık Operasyon detaylarını paylaştı. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Güney Bağlantı Yoluna Yeni Güzergah Açılıyor.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Büyükşehir, Dulkadiroğlu’nda Yenileme Çalışmalarını Sürdürüyor.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EKONOMİ, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Büyükşehir, Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Gönülleri Fethediyor.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, YEREL HABERLER

Jandarma, 2 haftalık Operasyon detaylarını paylaştı.

Bu haber 13 Haziran 2024 - 13:26 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı 2 hafta içerisinde gerçekleştirilen operasyonların detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

İşte o detaylar:

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca 30 Mayıs – 12 Haziran 2024 tarihleri arasında İlimiz Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde icra edilen faaliyetlerde;

İlimizde (5607) Sayılı Kaçakçılık Kanuna Muhalefet, Yasadışı (Kenevir) Ekim, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti, Uyuşturucu Madde kullanma ile Tarihi Eser Kaçakçılığı suçlarından (97) şüpheli hakkında yasal işlem yapılmış olup, (4) şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştır.
Bu operasyonlarda;
(120) Kg Kıyılmış tütün,
(370) Kök Kenevir bitkisi,
(109) Gram Kenevir tohumu,
(161) Gram Metamfetamin,
(145) Gram Esrar,
(17) Gram Eroin,
(8) Gram Bonzai maddesi,
(63) Adet Sentetik uyuşturucu hap,
(1) Adet Ruhsatsız Tabanca,
(11) Adet Tabanca Fişeği,
(4) Adet Deri Üzerine İbranice El Yazmalı Tevrat Kitabı,
(2) Adet İbranice El Yazmalı Tevrat Kitabı Kutusu,
(1) Adet Deri Üzerine İbranice El Yazmalı Tablo,
(1) Adet Deri Üzerine İbranice El Yazmalı parşömen ele geçirilmiştir.
Asayiş Şube Müdürlüğümüzce;
Aranan Şahıslara Yönelik Yapılan Operasyonlarda (487) şahıs yakalanmış olup, adli makamlara teslim edilmiştir.
(5) Yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan (2) şahısın, cezaları ve suçları;

“Kasten Öldürme” suçundan aranan ve hakkında 5 YIL 7 AY 15 GÜN kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.K. (E-26) isimli şahıs,
2
• “Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık” suçundan aranan ve hakkında 9 YIL 20 GÜN kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.K. (E-28) isimli şahıs,
Adli makamlardaki işlemlerinin ardından tutuklanarak, Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğünce Yapılan operasyonlar neticesinde;
Pazarcık İlçesinde,
(1)
Adet Ruhsatsız Tabanca
(2)
Adet Şarjör
(6) Adet Fişek
Elbistan İlçesinde,
(5) Adet Av Tüfeği
Nurhak İlçesinde,
(1)
Adet Av Tüfeği
Toplamda; (1) Adet Ruhsatsız Tabanca, (2) Adet Şarjör, (6) Adet Av Tüfeği, (6) Adet Fişek ele geçirilmiştir.
• Trafik Timleri tarafından (29.170) araç kontrol edilmiş, kural ihlalinde bulunan (674) araç sürücüsüne toplam (2.471.630) TL trafik idari para cezası uygulanmış, (179) araç trafikten men edilmiş ve alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen (14) şahsın sürücü belgesi geri alınmıştır.

Okul önlerinde meydana gelebilecek olayların önlenmesi maksadıyla Trafik Jandarması Timleri tarafından denetim ve kontrol faaliyetlerine devam edilmektedir.
• Eğitim öğretim gören öğrencilere yönelik (6) okulda toplam (287) öğrenciye genel trafik kuralları konusunda trafik eğitimi verilmiş ve Trafik Jandarması Okul Yolunda hikâyesi dağıtılmıştır.
• Dönem içerisinde iletişim kurulan (1.613) vatandaşa trafik kazalarının önlenmesi maksadıyla genel trafik kuralları konusunda eğitim verilerek bilgilendirici el broşürü dağıtılmıştır.

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğünce; Kahramanmaraş İli genelinde Suça Karıştığı tespit edilen (22) Suriye Uyruklu şahıs yakalanarak sınır dışı edilmek üzere gerekli işlemler başlatılmıştır.
3

Yol İzin Belgesi olmadan seyahat ettiği anlaşılan (38) Suriye uyruklu şahsa ise toplam 172.558 TL idari para cezası uygulanmıştır.
• Tem Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne maddi destek verdiği tespit edilen M.S. (E-30) isimli şahıs 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet suçundan yakalanarak gözaltına alınmış olup, sevk edildiği adli makamlarca ifadesinin alınmasını müteakip Adli Kontrol Kararıyla serbest bırakılmıştır.
Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca Gerçekleştirilen Diğer Faaliyetler;
Jandarma Genel Komutanlığı’nın 185. Yıldönümü münasebetiyle Türkiye genelinde düzenlenen “Kanun Ordusu Jandarma 185 Yaşında” temalı şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize sertifika ve hediyeleri takdim edilmiştir.
Kurban Bayramı tatili süresince;
Trafik tedbirleri kapsamında; (30) Trafik Jandarması Timi ve ek olarak trafik faaliyetleri kapsamında görevlendirilen (20) tim (Asayiş-TEM, KOM, İSTH unsuru) olmak üzere toplam (50) Tim ve (177) personel görevlendirilmiştir.
Asayiş tedbirleri kapsamında; (1.018) Asayiş Unsuru, (7.421) Jandarma Personeli, (1.425) GK olmak üzere toplam (8.846) personel, (882) araç, (22 drone) vatandaşlarımızın can güvenliği ve huzurlu bir bayram geçirebilmesi için görevlendirilmiştir.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.