Jandarma, 1 Haftalık Operasyonel faaliyetleri paylaştı. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

İstiklal Spor, Maçlarını Avşar Yerleşkesinde Oynayacak.

3. SAYFA, EĞİTİM, İLÇE HABERLERİ, SPOR, YEREL HABERLER

Büyükşehir, Dünya Temizlik Günü’nde Minik Çevre Gönüllülerini Ağırladı.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EĞİTİM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Gönül Köprüleriyle “Sevgi Unutulmaz”.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SAĞLIK, YEREL HABERLER

Büyükşehir, Yağış Sonrası Gece Boyunca Sahada Çalışmalarını Sürdürdü.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

Jandarma, 1 Haftalık Operasyonel faaliyetleri paylaştı.

Bu haber 29 Şubat 2024 - 7:46 'de eklendi ve kez görüntülendi.

       Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca 22 – 28 Şubat 2024 tarihleri arasında (1 haftalık dönemde) icra edilen operasyonel faaliyetlerde;

  • İlimizde Uyuşturucu Madde kullanmak ile Ticari Amaçla Makaron, Yaprak Sigara Kâğıdının İçine Kıyılmış, Parçalanmış Tütün, Tütün Dışında Herhangi Bir Madde Doldurulmuş Olarak Satmak, Satışa Arz Etmek suçlarından (80) şüpheli hakkında yasal yapılmıştır.

Bu operasyonlarda;

(16.800) adet Makaron,

(1.920) adet İçi Doldurulmuş Makaron,

(15) adet Elektronik Sigara,

(78) gram Esrar,

(75) gram Metamfetamin,

(3) gram Bonzai maddesi,

(162) adet Sentetik Uyuşturucu hap,

(1) adet Kurusıkı tabanca,

(9) adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğümüzce;

 Aranan Şahıslara Yönelik Yapılan Operasyonlarda (266)  Şahıs yakalanmış olup, yakalanan cezası 5 yıl ve üzeri olanlar;

Kahramanmaraş Taşra İmalat Masası tarafından “Çocuğun Cinsel İstismarı ”suçundan aranan ve hakkında “Çocuğun Cinsel İstismarı” kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.Ö (E-36) isimli şahıs,

Kahramanmaraş Ağır Ceza İmalat Masası “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama” suçundan aranan ve hakkında 8 YIL 17 AY 15 Gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.Ç.(E-39) isimli şahıs,

 Adli makamlardaki işlemlerinin ardından tutuklanarak, Ceza İnfaz Kurumana teslim edilmiştir.

  • Asayiş Şube Müdürlüğünce Yapılan operasyonlar neticesinde;

 Afşin İlçesinde,  

(3) Adet Ruhsatsız tabanca

      (1) Adet Ruhsatsız Av Tüfeği

(111) Adet Mühimmat

Onikişubat İlçesinde,

      (1) Adet Ruhsatsız Tabanca

(1) Adet Kurusıkı

Türkoğlu İlçesinde,

  • Adet Ruhsatsız Av Tüfeği
  • Adet Muşta
  • Adet Pala diye tabir edilen bıçak ele geçirilmiştir.
  • Trafik Timlerimizce (15.805) araç kontrol edilmiş, kural ihlalinde bulunan (305) araç sürücüsüne toplam (1.214.300) TL trafik idari para cezası uygulanmış, (101) araç trafikten men edilmiş, alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen (8) şahsın sürücü belgesi geri alınmıştır.

Ayrıca Teknik İnceleme ve Denetim Timi tarafından Eğitim öğretim gören öğrencilere yönelik (15) okulda toplam (671) öğrenciye genel trafik kuralları konusunda trafik eğitimi verilmiş ve boyama kitabı dağıtılmıştır.

Ayrıca trafik faaliyetleri esnasında iletişim kurulan (1.536) vatandaşa trafik kazalarının önlenmesi maksadıyla genel trafik kuralları konusunda eğitim verilerek bilgilendirici el broşürü dağıtılmıştır. Kazaların önlenmesi/azaltılmasına yönelik denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine devam edilmektedir.

  • Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğünce; Suça Karıştığı tespit edilen (12) Suriyeuyruklu şahıs yakalanarak uyruklu şahıs sınır dışı edilmek üzere gerekli işlemler başlatılmıştır.

       Yol İzin Belgesi olmadan seyahat ettiği anlaşılan (32) Suriye uyruklu şahsa ise toplam 145.312 TL idari para cezası uygulanmıştır.

  • Tem Şube Müdürlüğünce PKK/KCK Silahlı Terör Örgütünün faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, “PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan aranma kaydı bulunan A.E. (E-23) isimli Suriye uyruklu şüpheli 22 Şubat 2024 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmış olup, Adli makamlara sevk edilmiştir.
  • Ayrıca Terör Örgütü Propagandası (PKK-KCK/PYD-YPG) içerikli paylaşımları yaptıkları tespit edilen Y.(E-53) Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda şüpheliler hakkında adli işlemler başlatılmıştır.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen Diğer Faaliyetler;

  • Onikişubat İlçe Jandarma Komutanlığınca 02.2024 günü Özel Osman Demirci Rehabilitasyon merkezinde eğitim gören öğrencilere yönelik; Genel fiziksel ve zihinsel engelli öğrencilere güvenlik kuralları, hayat boyu öğrenme ve genel trafik kuralları hakkında seminer verilmiştir ve hediyeler takdim edilmiştir.
  • Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığınca 22 Şubat 2024 günü Onikişubat İlçesinde yapılan denetim ve kontroller esnasında yol kenarında yiyecek arayan köpeğe mama verilerek besleme faaliyeti icra edilmiştir.

        İl Jandarma Komutanlığımızca ilimizde güvenlik ve kamu düzenini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlıkla devam edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.