Çevre, Yaşam ve İklim” Temalı Paleontoloji ve Stratigrafi Çalıştayı Yapıldı. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Yedikuyular’a Otobüs Seferleri Başlıyor!

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, YEREL HABERLER

Başkan Toptaş’tan, üç aylar ve Regaib Kandili mesajı

3. SAYFA, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, SİYASET, YEREL HABERLER

Yedikuyular, Yılbaşı Tatilinde Ziyaretçi Akınına Uğradı.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

Başkan Görgel ve Vali Ünlüer, Yılbaşı Gecesi Bir Dizi Ziyarette Bulundu.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

Çevre, Yaşam ve İklim” Temalı Paleontoloji ve Stratigrafi Çalıştayı Yapıldı.

Bu haber 04 Ekim 2022 - 5:59 'de eklendi ve kez görüntülendi.

KSÜ’de “Yerkürede Değişim: Çevre, Yaşam ve İklim” Temalı Paleontoloji ve Stratigrafi Çalıştayı Yapıldı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Jeoloji Mühendisleri Odası iş birliğinde “Yerkürede Değişim: Çevre, Yaşam ve İklim” temalı 23. Uluslararası Katılımlı Paleontoloji ve Stratigrafi Çalıştayı gerçekleştirildi.

Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Ersin Akıncı ve Prof. Dr. Orhan Doğan, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esin İspir, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Serin, Genel Sekreter Ali Rıza Bekler ile akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen çalıştayın açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan yaptı.

Yurt içinden ve yurt dışından çalıştay için gelen akademisyenlere “Üniversitemize hoş geldiniz.” diyen Rektör Yardımcısı Doğan, “Yerkürede Değişim: Çevre, Yaşam ve İklim” temalı çalıştayın ve çalıştayda işlenen konuların önemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Doğan, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı, KSÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güldemin Darbaş da konuşmasında çalıştaya ilişkin bilgiler verdi. “Dünya sadece insanların yaşadığı bir gezegen değildir.” diyen Darbaş, “Kültürel varlıkları koruma altına aldığımız gibi, doğal yani jeolojik varlıkları da koruma altına almalı, yerkürenin bize hediye ettiği her yapıya bir mücevhere verdiğimiz değeri vermeliyiz.” şeklinde konuştu.

Çalıştay kapsamında Kahramanmaraş’ın jeolojik yapısıyla ilgili konuların da ele alınacağını aktaran Darbaş, “Çalıştayımızda Kahramanmaraş’ın jeolojik miras kapsamına girecek ve gelecek çalışmalarda daha detaylı veriler üretilerek koruma kapsamına aldırmayı düşündüğümüz jeolojik yapılarına da değineceğiz.” dedi.

Açılış konuşmalarından sonra oturumlara geçilirken oturumlar yüz yüze ve çevrim içi olarak devam etti. 2 gün süren çalıştayın sonunda katılımcılar için Şanlıurfa’da Halfeti ve Göbeklitepe ziyareti içeren bir sosyal gezi düzenlendi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.