“KIRK YAMADA KIRK MARAŞ” SERGİSİ ŞANLIURFA’DA. « MARAŞ HABERİN MERKEZİ

SON DAKİKA

Görgel: “Tarihi Yapılarımızı Hızlıca Ayağa Kaldıracağız”

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

Sıra Gecesi’ne Yoğun İlgi.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, KÜLTÜR SANAT, YEREL HABERLER

Vatandaşlardan Başkan Görgel’e Büyük Teveccüh.

3. SAYFA, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GÜNDEM, SİYASET, YEREL HABERLER

HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ 1 ŞAHIS TUTUKLANDI

3. SAYFA, GÜNDEM, İLÇE HABERLERİ, YEREL HABERLER

“KIRK YAMADA KIRK MARAŞ” SERGİSİ ŞANLIURFA’DA.

Bu haber 01 Nisan 2022 - 6:08 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü tarafından kadim ve kültürel değerlerimizin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımının sağlanması amacıyla hazırlanan “Kırk Yamada Kırk Maraş” sergisi, Şanlıurfa’da 29-31 Mart 2022 tarihlerinde ziyaretçileri ile buluştu.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesinin katkılarıyla Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan “Kırk Yamada Kırk Maraş” sergisi,  daha önce Kahramanmaraş’ta sergilenmişti.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi sergi salonunda ziyaretçileri ile buluşan “Kırk Yamada Kırk Maraş” sergisi, şehrimizin çok yönlü tanıtılması ve ecdadımızın eşsiz mirası olan sivil direnişimizin yâd edilmesine katkı sağlıyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Cengiz Şavkılı ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Meslek Yüksekokulu El Sanatları Alanı Geleneksel El Sanatları Dalı Öğretim Üyesi Ahmet Akkurt’un danışmanlığında hazırlanan sergi, Kahramanmaraş’ın tarihi mekânları, yiyecek kültürü, bitki örtüsü, kültürel varlık ve değerleri, geleneksel el sanatları ve savaşın seyrini değiştiren önemli olaylar temaları altında çeşitli kumaşlar veya materyalleri birleştirerek yapılan, yapılması zor ve zaman isteyen geleneksel bir el sanatı olan kırkyama tekniği ile hazırlanan 40 şaheser tablodan oluşuyor.

KIRK YAMA NEDİR?

Yamama işinden doğan kırk yama, günlük hayatın bir zorunluluğu olarak gelişme göstermiştir. Bu zorunluluk, farkında olmadan bir sanatı başlatmıştır. Ayrıca parça bohça, kırk pare ve patchwork gibi adları da vardır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.